Kayseri’de Minikler Filistin’deki Kardeşleri Için Dua Etti

Kayseri'de Minikler Filistin'deki Kardeşleri Için Dua Etti

minikler filistin'deki kardeşleri için dua etti

01 Kasım 2023 - 17:10

Kayseri Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri İsrail'in Filistin'deki saldırılarının sona ermesi için dua etti.

Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören 2 bin öğrenci, Ahmet İnci Camii’nde düzenlenen programda İsrail'in Filistin'deki saldırılarının sona ermesi için dua etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun,  “Bu yavrularımız 'Artık yaşıtlarımız ölmesin, onlar annesiz babasız kalmasın.' diye buraya geldiler." Orta Doğu'da herkesin gözü önünde büyük bir katliam yaşanıyor. İsrail bebek çocuk ayırt etmeden Filistin halkına saldırı düzenliyor. Allah zalimlere fırsat vermesin.” dedi.

Gazze'de yaşanan insani drama ve saldırılara dikkat çeken İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Filistinli anne ve babaların acıları ciğerimizi dağlıyor. Ne yazık ki orda çocuklar ölüyor. Hastaneler bombalanıyor. Ama ne yazık ki yeryüzüne adalet getireceğini vadedenler bu katliama destek veriyorlar. Bizim milletimiz mağdurun ve mazlumun kimliğine bakmaz. Kişiliğine, cinsiyetine, milletine bakmaz. Mağdur ve mazlum kim olursa olsun, onun elinden tutmaya gayret eder.

Mescid-i Aksa bizim kıblemizdir. Mescid-i Aksa peygamberler şehridir. Mescid-i Aksa bizim kanımızdır, canımızdır. Gazze’de yaşayanlar bizim kardeşlerimizdir. Bizler kardeşlerimize yardım etmekle yükümlüyüz.” dedi.

Programa katılan minikler, ellerinde Türk ve Filistin bayrağı taşıdı. Yüzlerinde Filistin bayrağı çizili öğrenciler, İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından yapılan duaya hep birlikte “Amin” dedi.

Çocuklar adına konuşan 6 yaşındaki İbrahim Öğden ise masum çocukların katledildiği bir dünya istemediklerini, savaşların durmasını istediklerini belirtti.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Kocasinan İlçe Müftüsü Halil Uzun, Cihannüma ve Beytülmakdis Derneği Başkanı Av. Fevzi Konaç, Kur’an kursu öğreticileri, 4-6 yaş grubu öğrenciler ve velileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı