Kayseri’de Yaz Kur’an Kursları Eğitim Seminerleri Başladı

Kayseri’de Yaz Kur'an Kursları Eğitim Seminerleri Başladı

kayseri’de yaz kur'an kursları eğitim seminerleri başladı

28 Mayıs 2024 - 17:10

2024 yılı yaz Kur’an kurslarında görev alacak din görevlilerine yönelik Kayseri il ve ilçe müftülükleri tarafından eğitim seminerleri düzenleniyor.

Seminerlerde "Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında yaz Kur'an kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, eğitim öğretimde materyallerden nasıl istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular ele alınıyor.

Seminerlerin ilki 27 Mayıs 2024 Pazartesi günü Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından Melikgazi Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

İki ayrı oturumda gerçekleştirilen seminerde İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Abdullah Baktır, İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Sadi Özmen, Melikgazi Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Muhammet Ali İnce, Sahabiye Kur’an Kursu Öğreticisi Betül Büyükkeçeci, Hacer Yağmur Kur’an Kursu Öğreticisi Hatice Usanmaz, Ayşe İnce Kızıklı Kur’an Kursu Öğreticisi Fatma Mutlu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Alan Öğretmeni Barış Tokat tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

27 Mayıs 2024 Pazartesi günü başlayan seminerler 6 Haziran Perşembe gününe kadar devam edecek.

Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü