Kirikkale’de 1-7 Ekim Tarihleri Arasında Kutlanan Camiler Ve Din...

Kirikkale'de 1-7 Ekim Tarihleri Arasında Kutlanan Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Nur Camii Konferans Salonunda Panel Düzenlendi.

10 Ekim 2024 - 17:20

Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Din Görevlilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Nur Camii Konferans Salonunda düzenlenen bir panel ile anlamlı bir şekilde kutlandı.

Panel, din görevlilerinin karşılaştığı sorunlar, çözüm önerileri ve bu sorunların sahaya yansımaları üzerine yoğunlaştı. Uzman Vaiz Dr. Hilmi Keleş'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Din Görevlileri Ünal Uzun ve Mustafa Şentürk ile Kur’an Kursu Öğreticileri Esra Ertekin ve Nurbanu Köse, deneyimlerini ve görüşlerini paylaştılar.

Panelde, din görevlilerinin genç nesillere ahlaki değerler kazandırma ve toplumun manevi gelişimine rehberlik etme gibi hayati rolleri üzerine yoğunlaşılırken, bu görevlerin yerine getirilmesinde karşılaşılan zorluklar da ele alındı.

Valimiz Mehmet Makas, programa katılarak din görevlilerinin toplumun manevi gelişimine sağladıkları katkıları takdir etti. Vali Makas, "Din görevlilerimiz, genç nesillerimize ahlaki değerleri aşılama ve toplumumuzun manevi gelişimine yön verme konusunda büyük bir sorumluluk üstleniyorlar.

Bu önemli görevlerini yerine getirirken gösterdikleri özveri ve gayret için kendilerine teşekkür ediyorum. " dedi ve haftalarını kutladı. İl Müftümüz Mustafa Topal ise açılış konuşmasında, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda din görevlilerimizin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili böyle bir uygulamanın faydalı olacağına inanıyorum.

Bu panel programının görevlilerimiz ve halkımız açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. " ifadelerini kullandı. Cami görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği panelde, son bir yıl içerisinde emekliliğe ayrılan ve akademik başarıları bulunan personele plaket ve belge takdim edildi.

Panel, din görevlilerinin yaşadıkları sorunların çözümü için yeni fikirlerin ve önerilerin ortaya konması adına önemli bir platform görevi gördü.

**Panelde ele alınan başlıca konular şunlardır:** * Din görevlilerinin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri * Din görevlilerinin sahada karşılaştığı zorluklar * Genç nesillere ahlaki değerler kazandırma konusunda din görevlilerinin rolü * Toplumun manevi gelişimine rehberlik etme * Din görevlileri ile toplum arasındaki iletişimin güçlendirilmesi **Panelin önemli çıktıları şunlardır:** * Din görevlileri ile ilgili sorunların çözümü için ortak bir platform oluşturulmuştur.

* Din görevlilerinin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişi sağlanmıştır. * Din görevlileri ile toplum arasında daha güçlü bir iletişim kurulmasına katkıda bulunulmuştur.

* Din görevlilerinin toplumdaki önemi ve rolü bir kez daha vurgulanmıştır.

Haftanın hutbesi '
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması