Kirikkale’de Bestekâr Sanatçılar Ilahileri Ile Gönülleri...

Kirikkale'de Bestekâr Sanatçılar Ilahileri Ile Gönülleri Coşturdu

bestekâr sanatçılar ilahileri ile gönülleri coşturdu

20 Eylül 2024 - 17:20

 

Nur Camii Konferans Salonunda Hafız ve Mevlithan Bestekar Amir Ateş, TRT İstanbul Radyosu Şefi Udi Bestekar Hüseyin İpek ve ekibinin katılımlarıyla ilahi dinletisi programı düzenlendi.

Programa Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Garnizon Komutanı Tuğg. Mehmet Ali Durmus, Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran, İl Müftüsü Mustafa Topal, İl Müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Protokol konuşmaları ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program ilahi dinletisi ile devam etti.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas yaptığı konuşmada, Saltuk Buğra Han Hazretleri ile İslam’a müşerref olduğumuzu ve Hoca Ahmet Yesevi Hazretleri ile de Anadolu’yu inanç yönünden fethettiğimizi, o günden bu yana tüm dünyaya cihan şümul devlet anlayışıyla adalet götürdüğümüzü ifade etti.

Allah ve Rasulünü sahiplendiğimiz zaman yollar açılıyor”

“Allah ve Rasulünü sahiplendiğimiz zaman, Allah bizlere otoban gibi yollar açıyor ve bu millet yürüyor. İşte bu gibi haftalarda biraz silkelenip kendimize gelmemiz ve Allah ve Rasulünün yolu istikametinde yürümemiz gerekiyor.” diyen Vali Makas, “Mevlidi Nebi Haftasının bereketli olmasını, efendimizi anlamayı, anlatmayı her birimize görev olarak görüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu bin yıldır dünyaya İslam’ı haykırıyor”

Programda açış konuşması yapan İl Müftüsü Mustafa Topal, “Peygamberimiz (s.a.v) aşkı ile bezenmiş Ahmet Yesevi Hazretlerinin oluşturduğu ekol ile yetiştirdiği talebeler Anadolu'ya Peygamber Efendimizin getirdiği mesajı getirdiler. Anadolu, o gün bu gündür Müslüman Türk'ün hâkimiyetinde, dünyaya İslam'ı haykırıyor dünyaya inancımızı haykırıyor. Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Allah'tan getirdiği insan sevgisini, yaratılmışlar sevgisini dünyaya ulaştırmaya çalışıyor.” dedi.

Ruhumuzdaki Allah inancı ve Hz. Muhammed (s.a.v) sevgisini bayrağımıza nakş etmişiz”

Bayrağımızdaki hilalin Allah’ın birliğini ve yıldızın Peygamberimizi temsil ettiğini ifade eden Müftü Topal, “Hilal Allah'ın birliği tekliği inancının ifadesidir. Hilalin yanındaki yıldız da Muhammed Mustafa (s.a.v)'in remzidir. Hilalle yıldız gökyüzünde buluşunca uğruna canlarını feda eden dedelerimizin kanının üzerinde yansıdı ve o da bayrağımıza geçti. Dolayısıyla bizim ruhumuzda Allah inancı var, Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) sevgisi ve aşkı var. Bu aşkı ilahileriyle yaşayan ve yaşatan çok değerli büyüğümüz Bestekâr Mevlithan Hafız Amir Ateş hocamız ve Bestekâr Hüseyin İpek Beyefendi bizleri Peygamber aşkıyla buluşturacak ” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

İlahi dinletisi programı, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in sevgisini ilahileri ile yaşatan Hafız ve Mevlithan Bestekâr Amir Ateş'in ilahileri ve TRT İstanbul Radyosunun Şefi Udi Bestekar Hüseyin İpek'in besteleri ile devam etti.

Programda Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran da sahne aldı

İlahi dinletisi programında Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran Amir Ateş tarafından bestelenen parçaları ud ve kanun çalmak şeklinde sahnede yer aldı. İl Müftüsü Mustafa Topal ise, güftesi kendisine ait olan “Aşkından Muhammed’in” adlı şiiri okudu. Hüseyin İpek tarafından bestelenen şiir yine Hüseyin İpek tarafından programda seslendirildi.

Program İl Müftüsü tarafından yapılan dua ile ve hediye takdiminin ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük Kadem Il Temsilciliği’nden Müftü Ali Erhun’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Karabük Kadem Il Temsilciliği’nden Müftü Ali Erhun’a...
Istanbul Valiliği Gaziler Günü Onuruna Yemek Programı Düzenledi
Istanbul Valiliği Gaziler Günü Onuruna Yemek Programı Düzenledi