Kirikkale’de Hafızlık Yarışması Kız öğrenciler Türkiye...

Kirikkale'de Hafızlık Yarışması Kız öğrenciler Türkiye Birincisi Ilimizde Belirlendi.

23 Ekim 2024 - 17:20

Kız Öğrenciler Türkiye Finali'nde Hafızlık Şöleni: Betül Azra Bulak Türkiye Birincisi Oldu! Elazığ'da düzenlenen Kız Öğrenciler Türkiye Finali Hafızlık Yarışması, Nur Camii Konferans Salonu'nda coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, İl Müftü Vekili Turan Arslanoğlu, Müftü Yardımcıları, Din Görevlileri, Kur'an Kursu Öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, İl Müftü Vekili Turan Arslanoğlu açılış konuşmasını yaptı. Arslanoğlu, bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yarışmanın tüm insanlığın hayrına vesile olmasını temenni etti.

Kur'an-ı Kerim'i kalbe ve akla nakşetmenin önemine vurgu yapan Arslanoğlu, Peygamber Efendimiz'in örnek hayatından ders alarak, Rabbimize nasıl kulluk edeceğimizi öğrenmemizi nasip etmesini diledi.

Tüm misafirlere teşekkür eden Arslanoğlu, yarışmacılara da başarılar diledi. Diyanet İşleri Başkanlığı Hafızlık Daire Başkanı İbrahim Yılmaz başkanlığındaki komisyon üyelerinin titiz değerlendirmesi sonucunda Elazığ Çatalçeşme Yatılı Kız Kur'an Kursu öğrencisi **Betül Azra Bulak**, Türkiye birinciliğine layık görüldü.

Konya Türk Anadolu Vakfı Kız Kur'an Kursu öğrencisi **Sümeyye Doğru** ikinci, Kocaeli Harun Kasap Kız Kur'an Kursu öğrencisi **Esmanur Tanrıverdi** ise üçüncülüğe ulaştı.

Yarışma programında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, yarışmada birinci, ikinci, üçüncünün belirlenmesinin önemli olduğunu vurguladı ancak asıl amacın dünya sahnesi yarışmasındaki karnelerimizi en iyi hale getirmek olduğunu ifade etti.

Akbulut, hafızların iki kanatlı olması gerektiğine dikkat çekerek, hafızlığın yanında Fizik, Tıp, Kimya, Coğrafya gibi bilimlerin de öğrenilmesinin önemine vurgu yaptı.

Öğretmenlerin konuları anlatırken ilgili ayetlerden bahsetmesinin öğrenciler üzerinde büyük etkiler bırakacağını belirten Akbulut, Kur'an Eğitim Merkezleri ile öğrencilerin inşallah okul bilgileri ile birlikte hafızlık ve Kur'an'ın derin manalarını öğrenmeye devam edeceklerini söyledi.

Akbulut, konuşmasının sonunda Kur'an'ın okunması ile ilgili üç önemli kavram hakkında bilgi verdi. Kıraat'ın dilin okuması, tilavet'in kalbin okuması, tertil'in ise ruhun okuması olduğunu belirterek, "Ruhun okuması olan tertil ile Kur'an'ı okumak, en değerli okumadır.

" diyerek sözlerini tamamladı. Yarışma programı, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Bu anlamlı organizasyon, genç hafızların Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek İslam dinine hizmet etme yolunda önemli bir adım atmalarına vesile oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kırşehir'de Yaşlılara Vefa Zamanı
Kırşehir'de Yaşlılara Vefa Zamanı
Gümüşhane'de 50 Kişiye İş Fırsatı!
Gümüşhane'de 50 Kişiye İş Fırsatı!