Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.

Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.

kırklareli’de ilk defa hafızlık icazet merasimi yapıldı.

18 Eylül 2024 - 17:30

   Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde düzenlenen “Hafızlık Kur’an Kursları İcazet Merasimi”ne katıldı.

   Sokullu Mehmet Paşa Camisi'nde Kırklareli, Lüleburgaz ve Babaeski'de hafızlık eğitimini tamamlayan 6'sı erkek 17 öğrenci için gerçekleştirilen tören, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

   Kırklareli Valisi Birol Ekici ve İl Müftüsü Yusuf Eviş'in konuşmalarının ardından hafız öğrenciler tarafından Kur'an okundu.

   Programda konuşan Sn. Erbaş, merasimlerin en hayırlısının hafızlık merasimi olduğunu söyledi.

   Hafızları tebrik eden Erbaş, "Kur'an indiği andan itibaren günümüze kadar noktası değişmeden muhafaza edilerek devam etmiştir. Cenab-ı Hak  hafızları buna vesile kılmıştır." dedi.

   Konuşmasına devam eden Sn. Erbaş “ Netice itibarıyla hedef Kur'ani bir hayattır, Kur'ani bir ahlaktır. Kur'an'a göre hayatımızı tanzim etmektir. Başka çıkar yol yok, başka kurtuluş yok. Kur'an'dan başka kurtuluş yok, Kur'an'dan başka sığınacağımız bir kitap yok. Kurtuluş İslamda'dır. “ dedi.

   Ardından Sn. Erbaş, hafızlara hediyeler verdi.

   Program bir çok devlet görevlisi , Daire amirleri, Hafız öğrencilerin velileri ve  Halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.
   Program Reis'ül-kurra Mustafa Demirkan tarafından hatim duası yapılarak son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı
Osmaniye'de Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası Konferansı
Osmaniye'de Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası Konferansı