Kırşehir’de Erkek Hafızlar Için Ilk Kez Icazet Programı...

Kırşehir'de Erkek Hafızlar Için Ilk Kez Icazet Programı Düzenlendi

08 Ekim 2024 - 17:40

Kırşehir'de 16 Hafız İcazet Aldı: "Kur'an Sevgisi, Toplumumuzu Güçlendirir" Kırşehir İl Müftülüğü Bölge Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 16 genç, Ahmet Yesevi Camii'nde düzenlenen görkemli bir icazet programıyla mutluluklarına ortak oldu.

Program, Kırşehirlilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. İcazet programına Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdurrahman Kabdan, İl Müftüsü Mustafa Tekin ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an tilavetiyle başlayan programda, Ayasofya Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ve Müezzin Kayyımı Rıdvan Akbaş'ın seslendirdiği ilahi ve ezanlar misafirleri manevi bir atmosferde buluşturdu.

İl Müftüsü Mustafa Tekin, yaptığı konuşmada hafızlık müessesesine katkısı olan herkese şükranlarını sunarken, hafızlığın önemini vurguladı.

Kırşehir'de erkekler için ilk kez düzenlenen bu icazet programının devamlılığını sağlamak için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdurrahman Kabdan ise hafızlık eğitiminin Peygamber Efendimiz'den gelen bir sünnet olduğuna dikkat çekerek, toplumda sadece Kur'an ezberlemenin değil, onun manasını yaşamanın da önemli bir erdem olduğunu vurguladı.

Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Kur'an sevdalılarının bu hizmetlere olan büyük katkılarını takdir ederek, "Sadece kurslar inşa etmekle değil, bu kurumları içindekilerle yaşatarak devam ettirmekle bu hizmetler başarıya ulaşır.

" dedi. Reisül Kurra Hafız Mustafa Demirkan'ın yönettiği icazet merasiminde, hafızlar Kur'an-ı Kerim'den okudukları surelerle hatim tertilini tamamladı.

Program, Reisül Kurra'nın duasıyla sona erdi. Programın sonunda hafızlık müessesesine hizmet eden hayırseverlere plaket takdim edildi. Hafızlar ise icazet belgelerini davetlilerin elinden alarak mutluluklarını paylaştılar.

Bu anlamlı program, Kırşehir'de Kur'an sevgisinin ve hafızlık geleneğinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kırşehirlilerin Kur'an'a olan bağlılığı ve genç nesillerin dini değerlere olan ilgisi, toplumun geleceği için umut verici bir işaret.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü...
Karabük Haber Merkezi Müftü Erhun'u Ziyaret Etti
Karabük Haber Merkezi Müftü Erhun'u Ziyaret Etti