Kırsehir’de Umre Yolcuları Kutsal Beldelere Dualarla Uğurlandı

Kırsehir'de Umre Yolcuları Kutsal Beldelere Dualarla Uğurlandı

umre yolcuları kutsal beldelere dualarla uğurlandı

16 Aralık 2022 - 17:40

Kırşehir’den Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile servisli 15 gün 9. tur ile umreye gidecek vatandaşlarımız düzenlenen programla umre yolculuğuna uğurlandı.
Umre vazifesini yerine getirmek üzere İlimizden yola çıkan servisli 15 günlük 9. tur ile umreye  gidecek umre yolcuları için 16.12.2022  Cuma günü sabah saat 07.00’de Aşıkpaşa Camii önünde uğurlama programı düzenlendi.
Düzenlenen programa, İl Müftüsü Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Hacı Ahmet Başaran, Şube Müdürü Gazi Bektaş, din görevlileri, kafilede görevli din görevlileri, kadın irşat görevlisi, umre yolcuları ve yakınları katıldı.
Aşıkpaşa Camii'nde düzenlenen program, sabah namazının kılınmasının ardından din görevlileri tarafından okunan telbiye, tekbirlerin ardından İl Müftü Yardımcısı Hacı Ahmet Başaran tarafından yapılan dua ile devam etti. Ardından umre yolcularına otobüs içerisinde konuşan İl Müftüsü Mehmet Yaman, " Umre yolculuğu manevi değerlerin artmasına vesile olan bir ibadettir.  Bugün ilimizden 63 umrecimizi daha kutsal topraklara uğurluyoruz. Umre yolcularımıza Cenabı Allah'tan makbul bir umre nasip etmesini ve hayırla gidip memleketimize sağ salim dönmenizi temenni ediyoruz. Allah’ın evinde, Resûlullah’ın huzurunda memleketimiz, vatanımız ve Ümmet-i Muhammed için, dua edin." diyerek hayırlı yolculuklar dileklerinde bulundu.
Yaman'ın konuşmasının ardından, umre yolcuları telbiye ve tekbirler eşliğinde uğurlandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı