Kırşehir’den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara...

Kırşehir’den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

kırşehir’den ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

11 Mayıs 2024 - 17:40

 

İlimizden ilk hac kafilesi olarak hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için 11.05.2024 Cumartesi günü saat:09.30’da uğurlama programı düzenlendi.

Cacabey meydanında düzenlenen proğram ile kutsal topraklara gidecek hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü. Uğurlama töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Yıllarca kutsal topraklara gitmek için beklediklerini belirten hacı adayları, ilk defa kutsal toprakları görecekleri için heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 100 hacı adayı ile 4 görevli toplam 104 kişilik ilk hac kafilesi için düzenlenen programda hacı adayları ile yakınları meydanı Cacabey meydanını doldurdular. Düzenlenen programa İl Müftüsü Mustafa Tekin, şube müdürü Mustafa Yayla, İl Müftülüğü personelleri, hacı adayları ile yakınları hazır bulundular. Yapılan program da hac yolcuları; salavat, tekbir ve telbiyeler eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Program, Cacabey Camii Müezzini Yaşar Eren'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra  İl Müftüsü Mustafa Tekin bir konuşma yaptı. Tekin yaptığı konuşmasında; “Hac ibadetinin anlamına vurgu yaparak; "Hac, arınma ve sabır gerektiren bir süreçtir. Bu kutsal yolculukta amacımıza ulaşabilmek için zihnen, fikren ve kalben inancımıza ve ibadetlerimize yoğunlaşmamız lazımdır. Rabbim, yapacağınız haccınızı ve ibadetlerinizi kabul etsin, salimen gidip arınmış olarak dönebilmeyi hepinize nasip etsin. Hac yolculuğu sıradan bir yolculuk değildir. Bu yolculuk herhangi bir seyahat değildir. Bu yolculuğun adı hac ibadettir.  Hac yolculuğu boyunca yemeniz içmeniz, konuşmanız, düşünmeniz de ibadettir. O yüzden siz ibadettesiniz, sıradan bir yolculukta değilsiniz. Siz orada Allah’ın misafirlerisiniz. Orada Allah’ın misafirleri olduğunuzu unutmayacaksınız ve ona göre hareket edeceksiniz. Hac ibadeti süresince dua dilinizden düşmesin. Orada kendiniz için, aileniz için, ülkemizin selameti için, güvenlik güçlerimiz için, zulüm altındaki Gazze’deki ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz için dua edin. "dedi.

İlimizin değişik camilerinde görev yapan din görevlileri tarafından okunan ilahilerin ardından İl Müftüsü Tekin’in yaptığı dua ile program sona erdi.

Boztepe İlçe Müftüsü Sami Özgün’ün Kafile başkanı olarak görev yapacağı Ankara 15. kafile hacılarımız Ankara Esenboğa Havalimanına hareket etti. İl Müftülüğü olarak hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar dileriz.

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a...
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı