Kocaeli’de Darıca’da Ilçe Müftüleri Toplantısı Yapıldı.

Kocaeli'de Darıca'da Ilçe Müftüleri Toplantısı Yapıldı.

darıca'da ilçe müftüleri toplantısı yapıldı.

11 Eylül 2024 - 17:50

Darıca'da İlçe Müftüleri toplantısı yapıldı. Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun başkanlığında Darıca'da düzenlenen Eylül Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı, ilçe müftülükleri arasındaki iş birliğini artırmak ve çeşitli konularda istişarelerde bulunmak amacıyla gerçekleştirildi. Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen Eylül Ayı İlçe Müftüleri Toplantısı, Darıca İlçe Müftülüğü’nün ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya, Kocaeli müftü yardımcımız Melek Alçın ve ilçe müftüleri katıldı. İlçe müftülükleri arasındaki iş birliğini artırmak ve çeşitli konularda istişarelerde bulunmak amacıyla düzenlenen toplantıda, özellikle "Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri", "Tasarruf Tedbirleri", "Hac Organizasyonu" ve "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, Hafızlık Eğitim Kursları" gündeme alındı. Müftü Sönmezoğlu eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Kur'an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretenler en hayırlı insanlardır. Bu bilinçle öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğinize inanıyorum." ifadelerini kullandı. Toplantı görüş alışverişleriyle sona erdi. Toplantı sonunda ilçe Kaymakamı Yüksel Kara il müftüsü ve ilçe müftüleri ile bir araya gelerek karşılıklı istişarelerde bulundu. Müftü Sönmezoğlu daha sonra gebze ilçe Müftülüğünün kuran kursu öğreticileri aylık mutad toplantısına katılarak katılımcılara hitap etti. Toplantı sonunda müftü Sönmezoğlu hocalarimizdan gelen sorulara cevap verdi. Toplantı sonrası Gebze ilçe müftülüğü bünyesinde yeni açılan Ayşe Cemile hafızlık kız kuran kursunda incelemelerde bulunarak kurs hakkında ilçe müftüsü ve yöneticilerinden bilgi aldı.

Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı