Kocaeli üniversitesi Ilahiyat Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı...

Kocaeli üniversitesi Ilahiyat Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Dersi Islam Alimleri Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu Tarafından Yapıldı

15 Ekim 2024 - 17:49

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yeni Akademik Yıla İslam Alimleri Vakfı Başkanı'nın Konuşmasıyla Başladı Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2024-2025 Akademik Yılına, İslam Alimleri Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu'nun "İslam Düşüncesinin Günümüzdeki Rolü" başlıklı açılış dersini verdiği coşkulu bir törenle başladı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman, açılış programına katılım sağlayan tüm davetlilere teşekkür ederek, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrenciler ve akademisyenler için hayırlara vesile olmasını diledi.

Kahraman, bu yılki açılış dersini, İslam düşüncesinin günümüz dünyasında da önemli bir rol oynadığını vurgulayan Prof. Dr. Hacımüftüoğlu'na emanet etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Hacımüftüoğlu ise konuşmasında İslam'ın evrensel değerlerinin çağımızın sorunlarına çözüm olabileceğini, İslam düşüncesinin güncel problemlere ışık tutabileceğini ve İslam dünyasının geleceğinde önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Hacımüftüoğlu, öğrencilere araştırmacı, eleştirel ve sorgulayıcı bir bakış açısıyla ilim yolculuklarına devam etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Açılış programına, Kocaeli İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, Kocaeli Müftü Yardımcısı Muhammed Suiçmez, akademisyenler ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri katıldı.

Program, İlahiyat Fakültesi akademisyenlerinin, öğrencilerinin ve misafirlerin katıldığı bir kokteyl ile son buldu. Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, yeni eğitim-öğretim yılında, geleceğin alimlerini yetiştirmek ve İslam düşüncesini daha derinlemesine incelemek amacıyla çalışmalarına devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '