Konya’da TDV Eğitim Semineri Başladı

Konya'da TDV Eğitim Semineri Başladı

15 Ekim 2024 - 17:54

Bilginin Işığında Ahlak: Konya İl Müftüsü Öge, Öğrencilere İlham Veren Bir Konuşma Yaptı Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Mevlana Amfisi'nde, TDV Konya İl Eğitim Hizmetleri Koordinatörlüğü ve İlahiyat Öğrenci Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği "İlim Ahlak İlişkisi" konulu seminer, yoğun katılımla gerçekleşti.

Seminerde konuşmacı olarak yer alan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, bilginin insanlık için taşıdığı vazgeçilmez önemi ve İslam dininin bilgiye verdiği değeri vurgulayan bir sunum gerçekleştirdi.

Müftü Öge, konuşmasında İslam dininin, bilgiye ve hikmete dayalı bir din olduğunu ve Müslüman bireylerin ve toplumların bilgiyle donanmasının ahlaklı bir yaşam sürmelerinin temel şartı olduğunu belirtti.

Bilginin insanı aydınlatıcı, doğru yolu gösterici ve hayata yön veren bir güç olduğuna dikkat çeken Öge, İslam ahlakının bilgiyle beslenerek gelişen bir yapıya sahip olduğunu vurguladı.

"İnsan, ancak bilgiyle hakikate ulaşabilir ve doğruyu yanlıştan ayırt edebilir," diyen Müftü Öge, bilgiye sahip olmanın, bireyin çevresine karşı sorumluluklarının bilincinde olmasını sağladığını, toplumsal huzur ve refaha katkı sağladığını, insanın hayata bakış açısını olumlu yönde etkilediğini ve böylece ahlaki değerlere uygun davranış sergilemesini kolaylaştırdığını ifade etti.

Seminere, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Güneş, fakülte hocaları, koordinatörler ve yoğun bir öğrenci kitlesi katıldı.

Öğrenciler, Müftü Öge'nin sunumuna büyük ilgi gösterdi ve bilgi-ahlak ilişkisine dair sorular sorarak canlı bir etkileşim sağladı. Program, kitap çekilişi ve katılımcılara hediye takdimi ile sona erdi.

Seminer, bilginin gücüne, ahlakın önemine ve ikisi arasındaki güçlü bağa dikkat çekerek, genç nesillerin hayatına yön veren ve ilham veren bir etkinlik oldu.

Haftanın hutbesi '
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması