Konya E Tipi Kapalı Ceza Infaz Kurumu’nda 4. Hafızlık Icazet...

Konya E Tipi Kapalı Ceza Infaz Kurumu'nda 4. Hafızlık Icazet Merasimi Düzenlendi

27 Eylül 2024 - 17:55

Konya Cezaevinde İki Hükümlü Hafızlık İcazetine Kavuştu Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Hafızlık Tespit Sınavı"nda başarılı olan iki hükümlü için anlamlı bir icazet töreni gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletileriyle devam eden programda, katılımcılar manevi bir atmosferin tadını çıkardı.

Programda konuşan yetkililer, hükümlülerin Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek manevi bir yolculuğa çıktıklarını ve bu yolda gösterdikleri azim ve kararlılıktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

Hükümlülerin gösterdiği bu irade ve çabanın, onlara yeni bir hayat yolunu açmasının yanı sıra, toplumda da örnek teşkil ettiğini vurguladılar.

Törenin en duygusal anı ise hafızlarımıza cübbe-sarık giydirilmesi ve icazet belgelerinin takdim edilmesiyle yaşandı. İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge ve programa katılan davetliler, hafızlara tebriklerini ileterek çeşitli hediyeler verdiler.

Program, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'nin dua ve temennileriyle son buldu. Törenin sonunda, hatıra fotoğrafları çektirildi. Törene, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'nin yanı sıra, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ay, Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Lütfü Boyalı ve İzzet Yurteri de katıldı.

Bu anlamlı icazet töreni, cezaevi duvarları arasında da olsa maneviyatın ve bilginin ulaşabildiğini bir kez daha gösterdi. Hükümlüler, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hayata bakış açılarını değiştirme ve daha olumlu bir geleceğe adım atma fırsatı buldular.

Bu örnek olay, toplumsal barış ve kardeşliğin önemini vurgulamasının yanı sıra, eğitim ve maneviyatın her koşulda bireyler için umut ve aydınlık kaynağı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yoğun Programlarla Icra Edilmeye Devam Ediyor
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı