Konya İlçe Müftüleri Yunak’ta Bir Araya Geldi

Konya İlçe Müftüleri Yunak'ta Bir Araya Geldi

11 Ekim 2024 - 17:55

Yunak'ta İlçe Müftüleri Bir Araya Geldi: Koordinasyon ve Verimlilik Odaklı Toplantı Yunak İlçe Müftülüğü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen İlçe Müftüleri Toplantısı, Konya'daki tüm ilçe müftülükleri arasında koordinasyonu güçlendirmeyi ve hizmetlerin etkinliğini artırmayı hedefledi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'nin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, il müftü yardımcıları ve tüm ilçe müftüleri katıldı.

Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen talimatlar detaylı bir şekilde ele alındı ve uygulamada yaşanan sorunlar, çözüm önerileriyle birlikte masaya yatırıldı.

Özellikle son dönemde yaşanan gelişmeler ve yürütülen hizmetlerin etkinliği, verimliliği artırmaya yönelik stratejiler üzerine yoğunlaşan görüşmeler gerçekleştirildi.

İlçe müftülerinin saha deneyimlerinden yola çıkarak, hizmetlerde iyileştirme ve standardizasyon çalışmaları için fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından, vaaz ve irşat faaliyetleri çerçevesinde, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, il müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri, Yunak ilçesinde bulunan 15 camiide cemaate vaaz verdi ve cuma namazını kıldırdı.

Bu ziyaretler, din görevlileri ile halk arasında güçlü bir iletişim köprüsü kurmayı ve dini bilginin yaygınlaştırılmasına katkı sağlamayı amaçladı.

İlçe Müftüleri Toplantısı'nın, Konya'da din hizmetlerinin kalitesini artırmak, din görevlilerinin koordinasyonunu sağlamak ve toplumla olan etkileşimi güçlendirmek adına önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Toplantının, din hizmetlerinin etkinliğini artırmaya yönelik gelecek adımları belirleme konusunda yol gösterici olması bekleniyor.

Haftanın hutbesi '
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması