Kütahya’da Manevi Danışmanlık Konferansı

Kütahya'da Manevi Danışmanlık Konferansı

16 Ekim 2024 - 00:54

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Manevi Danışmanlık Konferansı Afyonkarahisar Dini İhtisas Merkezi'nde, Diyanet İşleri Başkanlığı Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Ayşegül MÜFTÜOĞLU KURT tarafından, akademi kursiyerlerine yönelik "Manevi Danışmanlığın Temel İlkeleri" konulu bir konferans verildi.

Konferans, günümüz toplumunda manevi danışmanlığın önemi ve gerekliliği üzerine yoğunlaşırken, aynı zamanda alanında uzman bir isimden dinleyicilere önemli bilgiler aktardı.

Konferansın başlangıcında, Ayşegül Müftüoğlu Kurt, manevi danışmanlığın bireysel ve toplumsal anlamda taşıdığı değere vurgu yaptı.

Özellikle çağımızda, hızlı yaşamın getirdiği stres, kaygı ve yalnızlık gibi sorunlarla başa çıkabilmek için manevi rehberliğin hayati bir önem taşıdığını belirtti.

Konuşmasında, Müftüoğlu Kurt, manevi danışmanlıkta etik değerlere, gizlilik prensiplerine ve tarafsızlığa dikkat çekti. Ayrıca, etkili iletişim teknikleri, dinleme becerileri ve sorun çözme yöntemleri gibi konularda kursiyerlere pratik bilgiler paylaştı.

Konferansın son bölümünde ise katılımcılardan gelen sorulara cevaplayan Müftüoğlu Kurt, manevi danışmanlık sürecinde karşılaşılabilecek zorluklar ve çözüm yolları hakkında da bilgiler verdi.

Konferansın sonunda, kursiyerler, Ayşegül Müftüoğlu Kurt'a değerli bilgiler ve ilham verici konuşması için teşekkür etti. Bu konferans, kursiyerlere manevi danışmanlık hakkında derinlemesine bilgi edinme ve bu alanda kendilerini geliştirme imkanı sağladı.

Akademi yetkilileri, bu tür konferansların kursiyerlerin kişisel gelişimlerine ve mesleki bilgi birikimlerine önemli katkılar sağladığını belirtti.

Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '