Malatya’da Darende’de Mevlid-i Nebi Haftası Coşkuyla Kutlandı

Malatya'da Darende'de Mevlid-i Nebi Haftası Coşkuyla Kutlandı

30 Eylül 2024 - 18:05

Darende'de Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları Coşkulu Geçti Darende İlçe Müftülüğü, Hz. Muhammed'in doğumu olan Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı coşkulu bir programla kutladı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, ilçe müftüsü Sinan Şen'in iç ısıtan açılış ve selamlama konuşmalarıyla devam etti.

Programda, müftülük personellerinden oluşan Tasavvuf Musikisi Korosu'nun seslendirdiği ilahiler, katılımcıları manevi bir havaya bürüdü. Dinleyicilerin gönüllerine dokunan ilahiler, Hz. Peygamber'in hayatını ve öğretilerini anımsatan duygusal bir atmosfer yarattı.

Konferans konuşmacısı olarak programa katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" başlıklı etkileyici bir sunum gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Aydın, Hz. Peygamber'in örnek şahsiyetini ve insanlık için taşıdığı evrensel mesajları, dinamik bir üslupla anlattı. Konferans, katılımcılar tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi ve değerli bilgilerle dolu bir sohbete dönüştü.

Programın sonunda, Doç. Dr. Oğuzhan Aydın'a katkılarından dolayı hediye takdim edildi. Darende Din Görevlileri Dayanışma Derneği'ne, tüm din görevlileri adına plaket takdim edilerek emekleri takdir edildi.

Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamideddin Ateş adına Vakıf Genel Müdürü Abdullah Süren'e de, Vakıf'ın çalışmaları ve destekleri için Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Etkinlik, İlçe Müftülüğü tarafından katılımcılara ikram edilen pilav ve ayranla son buldu. Program, hem manevi bir atmosfer yaratıp hem de Hz. Peygamber'in mesajlarını hatırlatan ve İslam dininin değerlerini ön plana çıkaran unutulmaz bir gün olarak tarihe geçti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!