Malatya’da Ilk Hac Kafilesi Dua Ve Tekbirlerle Uğurlandı

Malatya'da Ilk Hac Kafilesi Dua Ve Tekbirlerle Uğurlandı

ilk hac kafilesi dua ve tekbirlerle uğurlandı

28 Mayıs 2024 - 18:05

İlimizden 6’sı din görevlisi toplam 189 kişiden oluşan ilk hac kafilesi, hac ibadetlerini ifa etmek için kutsal topraklara uğurlandı.
İl Müftülüğümüz tarafından Yeşilyurt ilçesinde bulunan Cevatpaşa Abuzer Kudret Bor Camii önünde hac ibadetini ifa edecek ilk hac kafilesi için program düzenlendi.
Program Ahmediye Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Obuz’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İl Müftüsü Ramazan Dolu, "Rahman'ın evine olan hac yolculuğu elbette ki yolculukların en hayırlısıdır. Hac vazifesi bir insanın hayatında önemli önemli bir yere sahiptir sizleri uğurlamaya gelen yakınlarınıza ülkemize ve özellikle zulüm gören Gazzeli Müslüman kardeşlerimize dua etmenizi bekliyoruz." dedi.
İl Müftüsü Dolu, hac yolculuğu boyunca dikkat etmeleri gereken bazı hususlarda hacı adaylarına gerekli bilgilendirmeleri yaparak konuşmasını bitirdi.
İl Müftüsü Dolu’nun konuşmasının ardından, İl Müftü Yardımcısı ve birinci kafile başkanı Hasan Nacar’ın yaptığı duayla hacılar kutsal topraklara uğurlandı.
157 kişiden oluşan ikinci kafile 30 Mayıs 2024 ve 193 kişiden oluşan 3'ncü kafile ise 1 Haziran 2024 tarihlerinde kutsal topaklara uğurlanacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük Kadem Il Temsilciliği’nden Müftü Ali Erhun’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Karabük Kadem Il Temsilciliği’nden Müftü Ali Erhun’a...
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri