İmam Buhari Kur’an Kursu’nda İcazet ve Hafızlık Merasimi

İmam Buhari Kur'an Kursu'nda İcazet ve Hafızlık Merasimi

İmam Buhari Kur'an Kursu'nda İcazet ve Hafızlık Merasimi

16 Ekim 2024 - 10:15 - Güncelleme: 16 Ekim 2024 - 15:44

İmam Buhari Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda 22 Öğrenciye İcazet Verildi Siirt'te İmam Buhari Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda düzenlenen görkemli bir törenle, ilmi öğrenimini ve hafızlığını tamamlayan 22 öğrenciye icazet verildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasim, duygusal anların yaşandığı konuşmalar ve okunan kasidelerle devam etti. Törene, Siirt Cami Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Macit Sevgili, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Medrese Hocaları, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Ahmet Durmuş, yaptığı konuşmada ilmin, alimin, medrese ve Kur'an kurslarının önemini ve sosyal hayata etkilerini vurgulayarak, "Bu kutsal mekanlarda yetişen gençlerimiz, ilim ve irfanla donanmış olarak hayata atılacaklar.

Onların bu güzel yolculuklarında bizlere düşen en büyük görev, her türlü maddi ve manevi desteği sağlamaktır. " dedi. Cami Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan ise konuşmasında, Peygamber Efendimiz (sav)'in "Ya öğreten, ya öğrenen ya dinleyen, ya da onu seven ol, beşincisi olma" tavsiyesine değinerek, "Bugün burada, sabahın erken saatlerinden itibaren kalbini, ruhunu ve gönlünü ilimle, Kur'an'la, Peygamberimizin öğretileriyle dolduran aziz kardeşlerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum.

Rabbimizden niyazımız, ilim meclisleri cennetten bir bahçedir buyuruyor Peygamberimiz, Rabbimiz bizleri cennette diz dize, omuz omuza getirsin inşallah.

" dedi. Erhan, "İlmi, Hz. Muhammed Mustafa (sav) Cebrail as'dan öğrenerek kendisi de sahabeye öğretmenlik yaparak, 'Ben muallim olarak gönderildim' buyuran bir Peygamberin varisleri olarak, etraf ve çevreye ilmi anlatmak için Peygamberimizin öğretilerini Kur'an ilkeleri ışığında insanımızın kalplerine ve gönüllerine adeta zerk etmek ve ondan öte onu yaşatabilmek için çaba ve gayret sarf ediyor medreselerimiz.

" diyerek medreselerin önemine dikkat çekti. Erhan, "Bu ilahi vahyi ezberleyen kardeşlerimizden, yaşayan Kur'an olmaları gerektiğini hatırlatarak, gece gündüz demeden ilmiyle amil olabilmek için emek veren, çaba sarfeden ve icazet alacak olan kardeşlerimizi, buralara gönlüyle, kalbiyle maddi manevi destek olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum.

" sözleriyle konuşmasını tamamladı. Tören, ilmi öğrenimini ve hafızlığını tamamlayan öğrencilere takdim edilen belge ve hediyelerden sonra sona erdi.

Öğrenciler, icazetlerinin kendilerine hayırlı olmasını dileyerek, kendilerini yetiştiren hocalarına ve destek verenlere teşekkür ettiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '