Manisa’da Tdv Suffa Yaz Mektebi Sona Erdi

Manisa'da Tdv Suffa Yaz Mektebi Sona Erdi

manisa'da tdv suffa yaz mektebi sona erdi

26 Ağustos 2024 - 18:10

Manisa İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve TDV Manisa Şubesi koordinesinde 1 Temmuz’da başlayan TDV Suffa Yaz Mektebi gerçekleşen kapanış programı ile sona erdi.

Kültür Sitesi Lale Salonu’nda düzenlenen kapanış programında öğrenciler tarafından sunulan program izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. 8 hafta süren yaz okulunun verimli bir şekilde tamamlanmasından dolayı mutlu olduklarını ifade eden İl Müftüsü Şükrü Kabukçu bu yıl Yaz Kur’an kursları ve TDV Suffa Yaz Mektebi vesilesiyle yaklaşık 42 bin beşyüz öğrenciye eğitim verildiğini söyledi. Camiler, Kur’an kursları ve yaz okulunda dini bilgilerin yanı sıra Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü ve Diyanet Gençlik Spor Kulübünce sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle zenginleştirilmiş bir eğitim gerçekleştirildiğini kaydetti.

Yaz Kur’an kurslarına yaklaşık 42 bin beşyüz öğrenci katıldı

Manisa’da 1 Temmuz’da başlayan Yaz Kur’an kursları 16 Ağustos’ta tamamlanmıştı. TDV Suffa Yaz Mektebi de 8 haftalık eğitimden sonra 23 Ağustos’ta sona erdi. Manisa genelinde 1418 kursta düzenlenen yaz Kur’an kurslarında bu yıl 2027 öğretici tarafından 42 bin 32 öğrenciye eğitim verildi. Üç yıldır sürdürülen TDV yaz okulu bu sene Hz. Peygamber (sav)’in Mescidi Nebevi’nin yanı başında eğitim almalarını sağladığı Suffa ashabından ilhamla “Suffa Mektebi” ismiyle faaliyet gösterdi. Üç ayrı merkezde, 30 sınıfta 355 aktif öğrenci ve programın gerçekleştirilmesinde ve koordinesinde görev alan 37 TDV genç gönüllü öğretici ile tamamlanan Suffa Yaz Mektebinin okullar açıldıktan sonra hafta sonları eğitim öğretime devam etmesi planlanıyor.

Düzenlenen kapanış programında konuşan Müftü Kabukçu: “Bu çalışmalarda ortak derdimiz bize ait olan değerleri, imanımızdan, örfümüzden ve geleneklerimizden kaynaklanan temel kavramları çocuklarımızla buluşturmaktır. Besmele, selam, büyüklere karşı saygı ve hürmet, konuşma adabı gibi güzellikler için uğraşıyoruz. Bu eğitim süresince işin mutfağında çalışan hocalarımıza, yavrularını bize emanet eden siz velilerimize teşekkür ederim. Bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Her birinin dünya ahiret göz aydınlığı hayırlı evlatlardan olmaları için Rabbimden duacıyım” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin sergiledikleri bir birinden güzel gösterilerin yer aldığı programda asker uğurlama, şehit asker ve Filistin temalı piyesler ile Mescidi Aksa şiiri ve işaret dili Kardan Aydınlık marşı izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Program, TDV Suffa Yaz Mektebinde öğretici olarak görev alan TDV gönüllüsü gençlere teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi. Programa İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürü Mehmet Emin Ercan, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, TDV Manisa Şubesi temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası