Manisa’da Il Müftü Yardımcısı Topalcık Görevine Başladı

Manisa'da Il Müftü Yardımcısı Topalcık Görevine Başladı

il müftü yardımcısı topalcık görevine başladı

31 Temmuz 2024 - 18:10

1981 yılında Ankara doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini  İzmit'te tamamladı. 2004 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

2007 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü' nde  Yüksek Lisansını tamamlayarak   aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Kur'an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı.

2014 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan vaizlik sınavını kazanarak Sakarya İli Serdivan İlçesinde vaizlik yapmaya başladı.

2018 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu İl Müftü Yardımcılığı sınavını kazanarak 09.08.2018- 16.07.2024  tarihlerinde Düzce İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

30.07.2024 tarihinde Manisa İl Müftü yardımcısı olarak görevine başlamış olup,evli ve 2 çocuk annesi olan Derya TOPALCIK . İngilizce ve Arapça bilmektedir.

2023 yilinda Sakarya Universitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Egitimi Anabilim Dalında basladigi doktora eğitimine devam etmektedir.

Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası