Manisa’da şehzadeler Kaymakamından Tdv Suffa Yaz Mektebi...

Manisa'da şehzadeler Kaymakamından Tdv Suffa Yaz Mektebi öğrencilerine Okçuluk Eğitimi

şehzadeler kaymakamından tdv suffa yaz mektebi öğrencilerine okçuluk eğitimi

09 Ağustos 2024 - 18:10

Manisa İl Müftülüğü tarafından TDV Suffa Yaz Mektebi’nde eğitim gören öğrenciler için geleneksel okçuluk etkinliği düzenlendi. Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel etkinlikte öğrencilere okçuluk eğitimi verdi.

Manisa İl Müftülüğünce geleneksel Türk Okçuluğunu yaygınlaştırmak, yeni nesillere aktarmak ve geleceğimizin umudu çocuklarımızı ve gençlerimizi daha sağlıklı ve aktif olarak sportif faaliyetlere katılmasını sağlamak amacıyla Geleneksel Türk Okçuluğu dersleri düzenleniyor. Manisa Diyanet Gençlik Spor Kulübünce düzenlenen etkinliklere çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Manisa İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bulunan işbirliği protokolü çerçevesinde TDV Manisa Şubesi ile Şehzadeler ve Yunusemre Halk Eğitim Merkezi bünyesinde üç ayrı merkezde açılan TDV Suffa Yaz Mektebi öğrencileri Kur’an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi derslerinin yanında geleneksel Türk Okçuluğu eğitimi de alıyor.

Şehzadeler Ortaokulunda eğitime devam eden TDV Suffa Yaz Mektebi öğrencileriyle buluşan Kaymakam Genel,

“Kadim geleneğimizde ve Türk toplumunda ok ve yay kutsal sayılmıştır. Kur’an-ı Kerim’de de bahsi geçer ve Peygamber Efendimiz (sav) de hadislerinde oktan ve yaydan bahsetmiştir. Peygamberimiz (sav) içiniz sıkıldığı zaman ot atmaktan daha hayırlı ne olabilir diye tavsiye ederek “Çocuklarınıza at binmeyi ve ok atmayı öğretiniz.” buyurmuştur. Ok atan gençleri gördüğünde “ Sizin dedeniz İsmail çok iyi bir okçuydu” diye buyurmuştur.”

“Ok atalarımızın binlerce yıldır savaşlarda kullandıkları bir silahtı. Ancak daha sonra ateşli silahların icadıyla beraber okçuluk bir spor ve kültürel miras olarak elimizde duruyor. Avrupalılar kendi yaylarını olimpik yaya çevirerek şu an olimpiyatlarda ve uluslararası yarışmalarda onu kullanıyorlar. Mete Gazoz gibi olimpiyatlarda şampiyonluk almış sporcularımızın yaptığı okçuluk da batı tarzının modernleşmiş hali. Bu elimde tuttuğum yay ise geleneksel Türk yayıdır.” diyerek öğrencilere Geleneksel Türk Okçuluğu konusunda teknik bilgiler verdi. Öğrencilere yay ve okun doğru kullanımı noktasında uygulamalar yaptıran Genel, ata sporlarını merak edip öğrenmelerini ve bu eğitimleri veren kurslara katılmalarını tavsiye etti. Ata sporu okçuluğu, çocuklara sevdirerek tanıtan ve etkinlik düzenleyen Manisa İl Müftülüğü ile Şehzadeler Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğündeki yetkililere de teşekkür etti.

Etkinlik öğrencilerin ok atış denemeleriyle sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası