Mardin’de Artuklu şakir Nuhoğlu Camii Minaresinin üzerine...

Mardin'de Artuklu şakir Nuhoğlu Camii Minaresinin üzerine Yıldırım Düştü

artuklu şakir nuhoğlu camii minaresinin üzerine yıldırım düştü

12 Haziran 2024 - 18:14

Mardin'de etkili olan gök gürültülü sağanak yağışta yıldırım çarpması sonucu Karayolları parkında bulunan Artuklu İlçe Müftülüğüne bağlı Şakir Nuhoğlu Cami minaresi zarar gördü.

Minarenin kopan parçaları cami çevresine ve park halinde ki araca hasar verdi.

Minarenin üst kısmı zarar görürken, yıldırımın isabet ettiği minareden etrafa taş parçaları dağıldı. Olayın ardından itfaiye ve polis ekipleri Cami etrafında güvenlik şeridi çekerek önlem aldılar. Gün ağarırken yıldırımın zarar verdiği Cami minaresinin tahribatı göz önüne çıktı. Namaz vaktinin olmaması olası bir can kaybını engellerken, olay esnasında cami etrafında şans eseri kimsenin olmadığını belirten ve yıldırım çarpmasını canlı olarak cep telefonu ile çeken işletmecisi Sabahattin Ekin, "bir saate yakın şimşeklerin aydınlattığı gökyüzünü kameraya alayım derken bir anda camiye yıldırım düştü ve minareye zarar verdi. Çok şükür ki herhangi bir yaralı ve can kaybı olmadı” ifadelerine yer verdi.

Il Müftüsü Altunkaya Sivaslılara Teşekkür Etti.
Sinop'ta Teşekkürler Türkiye