Müftü Aşık, Sakarya’da İmam Hatipli Gençlerle Buluştu

Müftü Aşık, Sakarya'da İmam Hatipli Gençlerle Buluştu

16 Ekim 2024 - 19:00

Sakarya İl Müftüsü, İmam Hatipliler Haftası'nda Öğrencilerle Buluştu: "Manevi Değerlerle Donanmış Nesiller Yetiştiriyoruz" Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, 13-21 Ekim İmam Hatipliler Haftası münasebetiyle Şehit Bülent Yurtseven İmam Hatip Ortaokulu ve Bilge Hafız Kur'an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Ziyaret, öğrenciler ve hocalar için unutulmaz bir deneyime dönüştü. Müftü Aşık, kendisinin de Sakarya İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu belirterek, bu okulların gençlerin manevi değerlerle donanarak yetişmesinde büyük rol oynadığını vurguladı.

"İmam Hatip Okulları sadece akademik eğitim vermekle kalmıyor, aynı zamanda gençlerimizin ahlaki gelişimine de büyük katkı sağlıyor. Toplumun geleceği için bu okulların önemi yadsınamaz," dedi.

Öğrencilere derslerinde başarılı olmaları ve manevi değerleri hayatlarına yansıtmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Müftü Aşık, imam hatip mezunlarının toplumda önemli görevler üstlendiğini hatırlattı.

Konferans sonrası öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Aşık, sorularını içtenlikle yanıtladı. Ziyaret kapsamında, Bilge Hafız Hafızlık Proje Kur'an Kursu Yöneticileri ve öğreticileriyle bir toplantı gerçekleştirildi.

Müftü Aşık, proje hakkında bilgi alarak, Sakarya'da yürütülen hafızlık eğitimlerini yakından takip ettiğini belirtti. Her yıl yaklaşık binlerce öğrenci arasından sınavla alınan 60 kız ve 60 erkek öğrencinin hafızlık tespit sınavlarında göstermiş oldukları başarıdan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Ziyaret sırasında, Hanımefendi Hamiyet Aşık, Şube Müdürleri Abdullah Bayraktar ve Cengiz Oruç, Okul Müdürü Yunus Doğan, öğretmenler ve Kur'an Kursu öğreticileri de hazır bulundu.

**Sakarya'da İmam Hatip Okullarının Önemi** Sakarya'da İmam Hatip Okulları, öğrencilere sadece akademik eğitim sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda dini ve ahlaki değerleri de öğretiyor.

Bu okulların gençlerin geleceği için büyük bir önem taşıdığı ve toplumda önemli rol oynadığı vurgulanıyor. Müftü Aşık'ın ziyaretinin öğrenciler üzerinde büyük bir etki bıraktığı ve İmam Hatip Okullarına olan ilgiyi daha da artırdığı düşünülüyor.

Haftanın hutbesi '
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması