Müftü Demirtaş Mudurnu’da

Müftü Demirtaş Mudurnu'da

Müftü Demirtaş Mudurnu'da

30 Eylül 2024 - 11:05

Bolu İl Müftüsü Demirtaş, Mudurnu'da Ahilik Haftası Etkinliklerine Katıldı Bolu İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, 27 Eylül Cuma günü Ahilik Haftası etkinlikleri için gittiği Mudurnu'da yoğun bir program gerçekleştirdi.

Müftü Demirtaş, ziyaretleri, etkinliklere katılımları ve verdiği vaaz ile Mudurnu halkına Ahilik kültürünün önemini hatırlattı. Günün ilk programı, İlçe Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu ve Mudurnu Belediye Başkanı Doğan Onurlu'nun makamlarını ziyaret ederek, Ahilik Haftası'nı kutlamak ve hayırlı olsun dileklerinde bulunmak oldu.

Müftü Demirtaş, ziyaretlerde açıklamalarda bulunarak Ahilik kültürünün önemini vurguladı ve bu geleneğin yaşatılması için yapılan çalışmaları takdir etti.

Daha sonra, Mudurnu'nun tarihi dokusunu yansıtan ve Ahilik kültürüyle özdeşleşen tarihi hamamın açılışına katılan Müftü Demirtaş, burada yaptığı konuşmada Ahilik geleneğinin günümüzdeki önemini ve bu geleneğin genç nesillere aktarılmasının gerekliliğini vurguladı.

Müftü Demirtaş, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen geleneksel Ahi Pilavı dağıtım etkinliğine de katıldı. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Müftü Demirtaş, Ahilik değerlerinin toplum hayatındaki önemini anlattı.

Programının en önemli halkalarından biri olan Cuma namazını Mudurnu'da kıldıran Müftü Demirtaş, daha sonra vaaz ve hutbe irad etti. Vaazında Ahilik kültürünün merhamet, adalet, hoşgörü ve dürüstlük gibi temel değerlerini vurguladı.

Ahilik'in sadece bir meslek örgütü olmadığını, toplum düzenini sağlayan ve insanlara iyi olma yolunu gösteren bir felsefe olduğunu vurgulayan Müftü Demirtaş, bu değerlerin günümüzde de önemini koruduğunu belirtti.

Yoğun geçen bir günün ardından Mudurnu'ndan ayrılan Müftü Demirtaş, ziyaretleri ve etkinliklerle Ahilik Haftası kutlamalarına önemli bir katkı sağladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!