Muğla’da Müftü çapçı’dan Katliamın Birinci Yılında Gazze...

Muğla'da Müftü çapçı'dan Katliamın Birinci Yılında Gazze Için Dua

08 Ekim 2024 - 18:25

Muğla'da Gazze Katliamı Yıldönümünde Coşkulu Protesto: "İsrail'e Yeter!" Muğla'da, Filistin'e Destek Platformu tarafından Gazze Katliamı'nın 15.

yıldönümü anısına düzenlenen protesto yürüyüşü, şehrin dört bir yanından gelen katılımcılarla coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Yürüyüşe, Muğla Vali Yardımcısı Murat Kahraman başta olmak üzere, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, çok sayıda kurum müdürü, sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Protesto, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Muğla Kadın Kolları'nın da desteğini alarak, MP Öğrenci Yurdu önünden hareket etti. Katılımcılar, "İsrail'e Yeter!", "Gazze'ye Özgürlük!", "Filistin'e Destek!" gibi sloganlar eşliğinde ve ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla yürüyerek, Yoğurtçu Parkı'na ulaştılar.

Eğitim-Bir-Sen Muğla Şube Başkanı Önder Uçak, burada yaptığı konuşmada, katliamcı İsrail'in zulmüne karşı sert tepki gösterdi. Uçak, "Gazze'deki katliamlar, İsrail'in insanlık dışı politikalarının bir sonucudur.

Bu zulüm artık sona ermeli!" dedi. Uçak ayrıca, İsrail ürünlerine boykot çağrısı yaparak, "İsrail malı almazsan ölmezsin ama alırsan çocuklar ölüyor!" şeklinde dikkat çekici bir ifade kullandı.

Konuşmanın ardından, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, tüm katılımcıları içtenlikle selamlayarak, Siyonist İsrail'in zelil olmasını ve Gazze'li mücahitlerin zaferini temenni ederek dua etti.

Müftünün duasında, Gazze'deki mazlum halkın zulümden kurtulması ve Filistin'in özgürlüğe kavuşması için Yüce Rabb'e yalvarışlar yer aldı.

Duanın ardından, protestoya katılan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. Yürüyüş, Gazze Katliamı'nın unutulmaması ve Filistin davasına destek verilmesi için birlik ve beraberliğin önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü...
Karabük Haber Merkezi Müftü Erhun'u Ziyaret Etti
Karabük Haber Merkezi Müftü Erhun'u Ziyaret Etti