Muğla Il Müftülüğü Tarafından Mevlid-i Nebi Haftası...

Muğla Il Müftülüğü Tarafından Mevlid-i Nebi Haftası Dolayısıyla "şahsiyet Inşasında üsve-i Hasene Olarak Hazreti Peygamber" Konulu Bir Konferans Düzenlendi.

muğla il müftülüğü tarafından mevlid-i nebi haftası dolayısıyla "şahsiyet inşasında üsve-i hasene olarak hazreti peygamber" konulu bir konferans düzenlendi.

19 Eylül 2024 - 18:25

Muğla İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla "Şahsiyet İnşasında Üsve-i Hasene Olarak Hazreti Peygamber" konulu bir konferans düzenlendi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Doç. Dr. Fatih Kurt konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Kurum Müdürleri, İl müftü yardımcıları, İlçe Müftüleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kurşunlu Camii İmam Hatibi Hafız Burak Şekercioğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, selamlama konuşmasında Hazreti Peygamber’in örnekliğine vurgu yaptı. Çapçı, Peygamberimizin doğduğu dönemde kadının değersiz görüldüğünü, güçlülerin zayıfları ezdiğini ve can güvenliğinin olmadığını belirterek, böylesi zor bir dönemde Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiğini dile getirdi.

Konferansın ana konuşmasını yapan Doç. Dr. Fatih Kurt, Hazreti Peygamber’in şahsiyet inşasında en güzel örnek olduğunu vurguladı.

Kurt, Peygamberimizin hayatındaki örnekliğin insanlığın kurtuluşu için önemli olduğunu belirtti ve Peygamberimizin güzel hasletlerinden bahsederek, bugün daha fazla onun şahsiyet inşasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi, 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinin mehteran gösterisi ve Marmaris Okluk Millet Camii

İmam Hatibi Hafız Talha Gençlerin Sela icrası, Kurşunlu Camii İmam Hatibi Yadigar

Ceylanın İlahi ve Maside icrası ile devam etti.

Programın sonunda Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Doç. Dr. Fatih Kurt’a tablo, İl Müftüsü Yaşar Çapçı ise bakır şekerlik takdim etti.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri
Yozgat'de Gaziler Haftası Münasebetiyle Gülden’den Kıbrıs Gazisi Ali Ihsan Baran’a Ziyaret
Yozgat'de Gaziler Haftası Münasebetiyle Gülden’den Kıbrıs...