Muş’ta Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın...

Muş'ta Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Başkanlığında çevrim Içi Toplantı Yapıldı

diyanet işleri başkanı prof. dr. ali erbaş’ın başkanlığında çevrim içi toplantı yapıldı

29 Ağustos 2024 - 18:30

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın başkanlığında, il, ilçe müftüleri ile il müftü yardımcılarının katıldığı çevrim içi toplantı Diyanet Akademisi Başkanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş yaptığı konuşmada, “Gazze’de yaşananları görüyoruz. Burnumuzun dibinde, gözümüzün önünde bir soykırım yaşanıyor. Yüreklerimiz yanıyor. Yardımlarımız, boykotlarımız devam ediyor, etmesi gerekiyor. Boykota çağırmaya devam edeceğiz. Zalimlerin işgalcilerin yaptıkları katliamı, soykırımı haykırmaya devam edeceğiz. Bundan uzak durmamız mümkün değil.” dedi.

14 Eylül’de Mevlid-i Nebi haftasına girileceğini de hatırlatan Başkan Erbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Mevlid-i Nebi vesilesiyle tüm gücümüz ve imkanımızla, tüm hocalarımız ve mensuplarımızla Peygamberimizi (s.a.s.) ve O’nun şahsiyetini tanıtacağız. O’nun inşa ettiği şahsiyetin özelliklerini öğreteceğiz. O’nun yetiştirdiği güzide insanların, ashab-ı kiramın özelliklerini hatırlayacağız. İçinde yaşadığımız çağda şahsiyet inşasını insanlığın gündemine taşıyarak güçlü bir bilinç oluşması için çalışacağız” dedi.

Başkan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde Kur’an kurslarının özel bir yeri ve anlamı olduğunu belirterek, “Kur’an kurslarımız, milletimizin ve nesillerimizin inanca, ibadete ve hayata dair doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmaları noktasında en büyük imkandır” dedi.

4-6 yaş Kur’an kurslarının 9 Eylülde başlayacağına işaret eden Başkan Erbaş, “Bu hizmetimize, milletimizin büyük bir teveccühü var. Bu kurslarımızı her açıdan en ideal seviyede devam ettireceğiz. Kim ne derse desin ne yaparsa yapsın milletimizin taleplerini asla karşılıksız bırakmayacağız” dedi.

Toplantıya Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, çevrim içi olarak katıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası