Niğde’de "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" Paneli

Niğde'de "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" Paneli

Niğde'de "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" Paneli

07 Ekim 2024 - 18:40

Niğde'de Peygamberimizin Öğretilerinden Şahsiyet İnşası Tartışıldı Niğde İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı bir panel düzenledi.

Etkinlik, Niğde'nin manevi iklimini güçlendirerek, Hz. Muhammed'in (sav) örnek şahsiyetinin günümüz insanına nasıl bir yol gösterici olabileceğini ele aldı.

Panelde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat ÖNAL, “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

ÖNAL, Hz. Muhammed'in (sav) hayatının ve öğretilerinin, insanın hem dünyada hem de ahirette mutluluğa ulaşması için bir rehber niteliğinde olduğunu vurguladı.

Niğde Alâeddin Cami ve Zeyneddin Beşâre'den Doç. Dr. Arslan KARAOĞLAN ise, "Kur'an'ın İnşa Ettiği Rol Model İnsan" başlıklı sunumunda, Kuran-ı Kerim'in insanın karakter gelişimine, ahlakına ve toplumda örnek bir birey olmasına nasıl yönlendirdiğini ele aldı.

Doç. Dr. Ahmet VURAL, "İnsanın Kemal Yolculuğu: İman, İslam ve İhsan" sunumunda, iman, islam ve ihsanın kişisel gelişimde oynadığı önemli rolü, Hz. Peygamber'in (sav) hayatından örneklerle açıkladı.

Doç. Dr. Yılmaz ÇELİK, "Özü ve Sözü Doğru Olan Bir Şahsiyetin İnşaasında Üsve-i Hasene Olarak Hz. Peygamber" başlıklı sunumunda, Hz. Muhammed'in (sav) tüm insanlığa örnek bir şahsiyet olduğunu, söz ve davranışlarıyla doğruyu, güzeli ve iyiyi temsil ettiğini vurguladı.

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Berat CAN ise, "Şahsiyet İnşaasında Ailenin Rolü" başlıklı sunumunda, aile yapısının çocukların ahlaki gelişiminde, karakter oluşumunda ve şahsiyet inşaasında en önemli etkenlerden biri olduğunu belirtti.

Panel, katılımcıların Hz. Peygamber'in (sav) hayatı ve öğretileri üzerine yoğun bir ilgi ve heyecanla dinlediği yoğun bir tartışma ortamına sahne oldu.

İl Müftüsü Sayın Osman AYAS'ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinliğe, ilçe müftüleri, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun bir katılım gösterdi.

Niğde İl Müftülüğü, panelin hem manevi bir atmosfer yaratmayı hem de toplumda Hz. Muhammed'in (sav) öğretilerinin önemini bir kez daha hatırlatmayı amaçladığını belirtti.

Etkinliğin, bireysel ve toplumsal anlamda olumlu dönüşümler yaratması ve insanların hayatlarına ışık tutması hedefleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü...
Karabük Haber Merkezi Müftü Erhun'u Ziyaret Etti
Karabük Haber Merkezi Müftü Erhun'u Ziyaret Etti