Osmaniye’de Emekli Din Görevlileri ile "Vefa"...

Osmaniye'de Emekli Din Görevlileri ile "Vefa" Buluşması

Osmaniye'de Emekli Din Görevlileri ile "Vefa" Buluşması

07 Ekim 2024 - 18:50

Osmaniye'de Emekli Din Görevlileri "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nda Anıldı Osmaniye İl Müftülüğü, 2024 yılı "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle emekli din görevlilerini bir araya getirerek, onların özverili çalışmalarını ve hizmetlerini kutladı.

Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen kahvaltı programına İl Müftüsü Ali Çakmak, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, Emekli Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Emekli İlçe Müftüsü Fırat Kahraman ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan emekli olan din görevlileri katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Ali Çakmak, "Mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan, ömrünü camiye, cemaate, aileye hizmet etmeye, ilim ve irşat vazifesine adayan tüm din görevlilerimize teşekkür ediyor, haftalarını kutluyorum.

" diyerek emekli din görevlilerinin hizmetlerinin önemine vurgu yaptı. Çakmak, emekliliğin din görevlileri için sadece bir görev değişikliği olduğunu belirterek, "Emekli din görevlilerimizin kuruma olan aidiyetlerini, müftülükle ve camideki görevli hocalarımızla olan irtibatlarını her zaman devam ettirmelerini talep ediyorum.

Her zaman müftülüğe bekliyoruz. " sözleriyle emekli din görevlilerini teşvik etti. Emekli İl Müftüsü Bekir Gerek ise konuşmasında, "Din görevlisinin emeklisi olmaz.

Emektar hocalarımızın ilk günkü heyecanla göreve devam edip mihrapları terk etmemelerini istiyorum. " diyerek, emeklilerin tecrübelerini ve hizmetlerini değerlendirmeye devam etmeleri gerektiğini vurguladı.

SGK İl Müdürü Mücahit Çelik de 2024 yılının "Emekliler Yılı" olması hasebiyle emeklilerle yapılacak projeler ve programlar hakkında bilgiler verdi.

Programda, emekli din görevlileri de duygu ve düşüncelerini paylaşarak, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle düzenlenen vefa programı için İl Müftüsü Ali Çakmak'a teşekkürlerini ilettiler.

Program, ahirete irtihal eden hocalarımızın ruhu için okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü...
Karabük Haber Merkezi Müftü Erhun'u Ziyaret Etti
Karabük Haber Merkezi Müftü Erhun'u Ziyaret Etti