Sakarya’da Birinciler Belli Oldu

Sakarya'da Birinciler Belli Oldu

sakarya'da birinciler belli oldu

05 Temmuz 2024 - 19:00

Sakarya'da birinciler belli oldu Sakarya İl Müftülüğü tarafından "Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma, Etkili Hutbe Sunumu ve Hadis-i Şerif Ezberleme İl Birinciliği Yarışmaları” yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Sakarya İl Müftülüğü tarafından "Din Görevlileri Arası Ezanı Güzel Okuma, Etkili Hutbe Sunumu ve Hadis-i Şerif Ezberleme" il birinciliği yarışmaları yapıldı.

Serdivan İlçesi Şehitler Camii'nde yapılan "Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu Yarışmaları akabinde Hadis-i Şerif Ezberleme yarışması il finali Serdivan İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul'un komisyon başkanlığında  Sakarya İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Adapazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Şeyh Edebali Camii İmam Hatibi Aykut Gündoğdu birinci, Ferizli İlçe Müftülüğüne bağlı Nalköy Camii İmam Hatibi Furkan Arif Ergi ikinci, Serdivan İlçe Müftülüğüne Bağlı Asem Mobilyacılar Çarşısı Mescidi İmam Hatibi Hakan Tamer üçüncü oldu.

Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasında ise Karasu İlçe Müftülüğüne bağlı Fatih Camii İmam Hatibi Zekai Nuri Türkan birinci, Adapazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Bileciler Mahalle Camii İmam Hatibi Muhammed Koç ikinci, Geyve İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Köksal Cami İmam Hatibi Ali Çiğdem üçüncü oldu.

Hadis-i Şerif Ezberleme yarışmasında Geyve İlçe Müftülüğüne bağlı Kepekli Cami Müezzin Kayyımı Mehmet Yavuz birinci, Karasu İlçe Müftülüğüne bağlı Kurudere Merkez Camii İmam Hatibi Samet Sağlam ikinci, Hendek İlçe Müftülüğüne bağlı Nene Hatun Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Derya Bakas üçüncü oldu.

İl Müftülüğü tarafından birinciler çeyrek altın  ikinciler gram altın, üçüncüler yarım gram altın olmak üzere yarışmaya katılan tüm yarışmacılara ödüller verildi.

Ödül törenlerine konuşa İl Müftü Vekili Dr. Caner Akdemir, "Kıymetli din görevlilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu yarışmalara katılımın mesleki açıdan önemli olduğunu belirtmek istiyorum. İl birincisi olan hocalarımıza bölge finallerinde başarılar diliyor, tüm hocalarımıza meslek hayatınızda başarılar diliyorum." dedi.

Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a...
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı