Sakarya’de Akyazı’da 72 Hafıza Icazet Programı

Sakarya'de Akyazı’da 72 Hafıza Icazet Programı

akyazı’da 72 hafıza icazet programı

27 Ekim 2023 - 19:00

Sakarya Akyazı İlçe Müftülüğüne bağlı Gazi Süleymanpaşa, Müderris Hacı Rızvan Efendi, Topağaç Mahallesi, Taşburun Mehdi Hoca Kuran Kursları ve Karaçalılık Camii'nde Hafızlığını tamamlayan  75 Hafızımız için  Gazi Süleyman Paşa Cami’nde ‘İcazet Merasimi’ düzenlendi.

Hafızlıklarını tamamlayıp Hafızlık Belgelerini alan hafızların icazet merasimine
Mushafları inceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman ŞAHİN katıldı.

Program ülkemizin seçkin Kurra hafızları ve icazet alan hafızların tilavetiyle başladı.

Akyazı İlçe Müftüsü Kamil Özcan DEMİR'in ve İl Müftüsü Mehmet AŞIK’ın açış konuşmalarının akabinde Mushafları inceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman ŞAHİN hafızlığını tamamlayan öğrencilere ‘Hafız olmanın getirdiği sorumluluk bilincine yönelik bir konuşma yaptı.

Programa; Akyazı Kaymakamı Mustafa İKBAL, Reisül Kurra Mustafa DEMİRKAN, 22 ve 23.dönem Sakarya Millet Vekili Recep YILDIRIM, Sakarya üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Ahmet BOSTANCI olmak üzere birçok siyasi parti temsilcisi ve kurum amirleri katıldı.

Belge takdimi ve Ödül törenine geçilen programda, icazet alan öğrencilere belge ve hediye takdiminde bulunuldu.

İkindi namazı akabinde Reis'ül Kurra Mustafa DEMİRKAN’ın yaptığı duayla program sona erdi.

Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı