Sakarya’de Koordinatörler Gençlik Için Buluştu

Sakarya'de Koordinatörler Gençlik Için Buluştu

03 Ekim 2024 - 19:00

Sakarya'da Gençlik Koordinatörleri İçin Birlik ve Motivasyon Kampı Sakarya İl ve İlçe Müftülüklerinde görev yapan kadın ve erkek gençlik koordinatörleri, Sakarya Müftülüğü tarafından düzenlenen "İl/İlçe Gençlik Koordinatörleri Eğitim ve Motivasyon Kampı"nda bir araya geldi.

Sakarya İl Ormanı'nda iki gün süren kamp, gençlik çalışmalarına dair önemli konuları ele alarak koordinatörleri hem bilgilendirdi hem de motive etti.

Kamp programında, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meydan, Diyanet İşleri Başkanlığı Baş Müfettişi Erdoğan Eken ve Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık gibi önemli isimler, gençlik çalışmaları ve koordinatörlerin önemi üzerine bilgilendirici konuşmalar yaptı.

Prof. Dr. Meydan, gençleri ikna etmenin akıl ve gönül iknasından geçtiğini vurgulayarak, gençlerle iletişimin güven ve samimiyet üzerine kurulması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Sakarya İl Müftülüğü ile yüksek lisans alanında bir protokol imzalandığını ve din görevlilerinin manevi danışmanlık çalışmalarında akademik olarak daha fazla destekleneceğini ifade etti.

Baş Müfettiş Erdoğan Eken ise kampın, gençlik koordinatörleri ve yardımcılarının eğitim ve motivasyon açısından çok önemli olduğunu belirterek, gönüllü olarak görev yapan koordinatörlerin gençlere başarı hedefi göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Eken, Necip Fazıl Kısakürek'in gençliğe hitabesindeki "Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik. Zaman bendedir ve mekan bana emanettir!" sözleriyle, gençlerin milli ve manevi değerlere sahip olması gerektiğini hatırlattı.

Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık ise, gençlik koordinatörlerinin özverili çalışmaları için teşekkürlerini ileterek, Sakarya'daki üniversite öğrencilerinden lise ve ortaokul öğrencilerine kadar geniş bir kitleye yönelik projelerin yürütüldüğünü belirtti.

Aşık, ÇEDES, Gençliğe Değer ve Hem Çalışıyorum Hem Öğreniyorum gibi projelerin Sakarya gençlerine değer kattığını vurguladı. Kamp, gençlik koordinatörleri için bir araya gelme, deneyim paylaşma ve birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı sundu.

Ayrıca, gençlik çalışmalarına dair en güncel bilgiler ve stratejilerle donatılan koordinatörler, bundan sonraki çalışmalarında daha etkili ve motive bir şekilde görev yapacaklarına dair umut verdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!