Sakarya Müftüsü, Eyüpsultan’da Öğrencileriyle Sabah...

Sakarya Müftüsü, Eyüpsultan'da Öğrencileriyle Sabah Namazında Buluştu

Sakarya Müftüsü, Eyüpsultan'da Öğrencileriyle Sabah Namazında Buluştu

22 Ekim 2024 - 19:00

Sakarya'dan Genç Müezzinler Eyüpsultan'da Gönülleri Fethetti Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık, mezun olduğu okulun öğrencileriyle birlikte İstanbul'da Eyüpsultan Camii'nde düzenlenen "Sabah Namazı Programı"nda yer aldı.

Adapazarı İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Teknoloji Hafızlık Sınıfı öğrencileri, program kapsamında sabah ezanını okuyarak müezzinlik görevini üstlendiler.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün "Vakti Kuşanmak Projesi" ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Minber ve Mihrapta Gençler Var Projesi" ortaklığında düzenlenen programda, gençlerin okudukları ezan ve namazları, cami cemaati tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.

Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık, namaz sonrası yaptığı konuşmada, "Mezun olduğum okulun öğrencilerinin bugün emaneten icra ettikleri görevleri, yarın asıl olarak yerine getireceklerine inanıyorum.

Öğrencilerimizin yetişmesinde başta okul müdürümüz Mustafa Bulut olmak üzere tüm öğretmenlerimizi, Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yürütülen Hafızlık Projesi kapsamında hafızlarımızın yüce kitabımızı hıfzetmesinde büyük emek sarf eden Kur'an Kursu hocalarımızı ve kıymetli velilerimizi tebrik ediyorum.

Sakaryamızda yürüttüğümüz 'Minber ve Mihrapta Gençler Var Projesi'nin uygulamasını bugün Eyüpsultan Camii'nde gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadığımı belirtmek isterim.

" dedi. Programın sonunda, öğrenciler ve Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık birlikte Ebu Eyyûb el-Ensarî Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek dua ettiler.

Bu anlamlı etkinlikle, gençlerin dini değerlere olan bağlılığını ve camilerdeki aktif rol almalarını teşvik eden "Minber ve Mihrapta Gençler Var Projesi" bir kez daha gözler önüne serildi.

Proje kapsamında Sakarya'da yürütülen çalışmalarla, gençlerin dini bilgilere erişimi ve cami faaliyetlerine katılımları artırılıyor. Eyüpsultan Camii'nde gerçekleştirilen program, gençlerin sadece Sakarya'da değil, Türkiye genelinde din ve camilerle olan bağlarını güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uşak Öğrencileri
Uşak Öğrencileri "Orman Benim" Projesiyle Çevreyi Temizledi
Kırşehir'de Yaşlılara Vefa Zamanı
Kırşehir'de Yaşlılara Vefa Zamanı