Samsun’da Ilkadım Ilçe Müftülüğüne Bağlı Kuşçulu...

Samsun'da Ilkadım Ilçe Müftülüğüne Bağlı Kuşçulu Kur’an Kursu’nda Eğitim Gören Ve Kur’an-ı Anlama Temel öğretim Programını Başarıyla Tamamlayan 46 Hafız öğrencimiz Için Il Müftülüğü çok Amaçlı Salon’da “belge Takdim Töreni” Düzenlendi.

11 Ekim 2024 - 19:05

İlkadım'da 46 Hafız Öğrenciye İcazet Belgesi Verildi Samsun'un İlkadım İlçe Müftülüğüne bağlı Kuşçulu Kur'an Kursu'nda eğitim gören 46 öğrenci, "Kur'an'ı Anlama Temel Öğretim Programını" başarıyla tamamlayarak icazet almaya hak kazandı.

İl Müftülüğü Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen "Belge Takdim Töreni"nde, öğrencilerin özverisi ve gayretleri takdir edildi. Törene, İl Müftüsü Seyfullah Çakır, İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin, İlkadım İlçe Müftüsü Ömer Yay ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, konuşmacılar öğrencilerin bu önemli başarıya ulaşmasında gösterdikleri çaba ve azimden bahsederek onları tebrik ettiler.

İlkadım Müftüsü Ömer Yay, "Kur’an’ı Anlama Temel Öğretim Programı"nın uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek programın önemine değindi.

Programın amacının Kur'an'ı sadece okumak değil, aynı zamanda anlamak ve hayatına uygulamak olduğunu vurgulayan Yay, "Bu program, öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'i derinlemesine anlamaları ve İslam dini hakkında daha kapsamlı bir bilgiye sahip olmaları için önemli bir fırsat sunmaktadır" dedi.

İl Müftü Yardımcısı Özlem Kalyoncu Şirin ise programın altı yıl önce sadece on dört öğrenci ile başladığını ve şuan itibariyle üç merkez ilçede artarak devam ettiğini belirtti.

Şirin, bu programın öğrencilerin dini bilgilerini geliştirmelerine, manevi gelişimlerine katkı sağlamasının yanı sıra, topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine de büyük katkı sağladığını ifade etti.

İl Müftüsü Seyfullah Çakır ise konuşmasında, 46 öğrencinin yıllarca büyük bir özveriyle Kur'an'ı anlamaya, Arapça dilini öğrenmeye ve Kur'an'ın inceliklerine vakıf olmaya çalıştıklarını vurguladı.

Resulullah'ın "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir" hadisini hatırlatan Çakır, öğrencilerin bu programa katılarak en hayırlı olma şerefine nail olduğunu belirtti.

Çakır, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Peygamber Efendimiz'in emanet ettiği irşad görevini layıkıyla yapabilmek için ilim, irfan ve hikmet bilgisine sahip olmak çok önemlidir.

Önce bileceğiz, bildiğimizi güzel anlayacağız, yaşayacağız ve yaşatacağız. Bu vesileyle bu 46 evladımızı, öğrencimizi can-u gönülden tebrik ediyorum.

Bu programda emeği geçen başta İlçe Müftümüz olmak üzere, katkı sağlayan müdürlerimize, Kur'an Kursu yöneticimize, ilim meclisinde görevli değerli hocalarımıza, maddi-manevi destekte bulunan Dernek Başkanımıza teşekkür ediyorum.

" Konuşmaların ardından erkek hafız öğrenciler tarafından ilahiler okundu. Program, Kur'an-ı Kerim'i Anlama eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere icazet belgelerinin takdimi ile sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '