şehit Ismail Haneyye Için Tüm Türkiye’de Olduğu Gibi Muğla...

şehit Ismail Haneyye Için Tüm Türkiye'de Olduğu Gibi Muğla Kurşunlu Camii'nde De Cuma Namazı Sonrası Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı.

şehit ismail haneyye için tüm türkiye'de olduğu gibi muğla kurşunlu camii'nde de cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

02 Ağustos 2024 - 18:25

Şehit İsmail Haneyye için Tüm Türkiye'de olduğu gibi Muğla Kurşunlu Camii'nde de Cuma Namazı sonrası Gıyabi Cenaze Namazı kılındı.

Vali Dr. İdris Akbıyık ve İl Protokolünün yoğun katılımı ile gerçekleşen Gıyabi Cenaze namazı öncesi Müftü Yardımcısı Erkan Saral verdiği Cuma vaazında zalimlerin hazin sonlarının tarihsel süreçte hep aynı olduğunu, Gazze'de yaşanan katliamın mutlaka son bulup faillerin yok olmaya mahkum olduğunu belirtti.

Hutbe i'râd eden Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı da Tebbet süresinin bize anlatmak istediği mesajı  belirtti.

Cuma Namazı sonrası Sıcak havaya aldırmayan Muğlalılar Kurşunlu Cami bahçesini doldurdu.
Burada katılımcılara kısa bir hitapta bulunan Müftü Yaşar Çapçı, Misafir olarak gittiği İran'da uğradığı haince suikast sonrasında şehit olan İsmail Haneyye ve tüm Gazze şehitlerine Allah'tan rahmet, soykırım esnasında yaralanan Filistinlilere şifalar diledi.

İsrail'in açık açık savaş suçu, insanlık suçu işlediğini dile getiren Müftü Çapçı  zulüm ile abad olmanın mümkün olmadığını belirtti.

Konuşmasının ardından Gıyabi Cenaze Namazına geçildi, İsmail Hanneyye başta olmak üzere tüm şehitlerin gıyabında cemaat saf durarak namaz eda etti.

Namaz sonunda ise Menteşe Müftüsü Dr. Ertuğrul Akın tarafından dua edilerek program sonlandırıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası