şehitlerimiz Kayseri’den Dualarla Memleketlerine Uğurlandı

şehitlerimiz kayseri’den dualarla memleketlerine uğurlandı

05 Haziran 2024 - 17:10

12'inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan, Hava Pilot Albay Uğur Yıldız ve Hava Pilot Albay Gökhan Özen, gerçekleştirilen askeri törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

12’inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’nda düzenlenen törene, Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek, Hava Lojistik Komutanı Tümgeneral Selçuk Aygün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, 12’inci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğg. Hasan Volkan Güleryüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Üniversite Rektörleri, Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve şehitlerimizin aileleri ile yakınları katıldı.

Düzenlenen tören Hunat Camii İmam Hatibi Kurra Hafız Abdullah İslam’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra İl Müftü Vekili Cabir Çelik tarafından yapılan duanın ardından şehitlerimizin ay yıldızlı, al bayrağa sarılı naaşları, askerlerin omuzlarında tekbirlerle askeri uçağa taşınarak memleketleri İzmir’e uğurlandı.

Şehitlerimiz, İzmir Çiğili Hava Üssünde yapılacak törenin ardından defnedilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü