Sinop Müftüsü, Küresel Sorunlar Sempozyumunda

12 Ekim 2024 - 00:05

İl Müftüsü Bektaş, Sinop Üniversitesi'nde Küresel Sorunları Ele Aldı Sinop Üniversitesi'nin düzenlediği **"Küresel Sorunlara İslami Perspektiflerle Çözüm Arıyoruz"** temalı sempozyum, ilginç tartışmalara ve çözüm önerilerine sahne oldu.

Sempozyuma katılan önemli isimlerden biri de İl Müftüsü Paşa Bektaş'tı. Bektaş, sempozyumda yaptığı konuşmada, küresel sorunların çözümünde İslam'ın sunduğu etik ve ahlaki değerlerin önemine dikkat çekti.

"Günümüz dünyasında insanlık, iklim krizi, yoksulluk, eşitsizlik gibi birçok zorlukla karşı karşıya" diyen Bektaş, "Bu sorunların üstesinden gelmek için, İslam'ın barış, adalet, merhamet ve sevgi gibi temel değerlerine sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Sempozyum, dünyanın dört bir yanından akademisyen, din adamı ve düşünürleri bir araya getirdi. Katılımcılar, küresel sorunların İslam perspektifinden nasıl ele alınması gerektiği, çözüm önerileri ve İslam'ın bu konudaki rolü gibi konularda fikir alışverişinde bulundu.

İl Müftüsü Bektaş, sempozyumun önemli bir adım olduğuna vurgu yaparak, "Bu tür etkinlikler, farklı kültür ve inançlardan insanların bir araya gelerek ortak sorunlara çözüm arama konusunda önemli bir rol oynuyor" dedi.

Bektaş, gelecekte de benzer etkinliklerin düzenlenmesinin faydalı olacağını ifade etti.

Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '