Sivas İl Müftüsü Gemerek’te

Sivas İl Müftüsü Gemerek'te

12 Ekim 2024 - 00:10

İl Müftüsü Altunkaya, Gemerek'te Din Görevlileri ve Vatandaşlarla Buluştu Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, vaaz ve irşat hizmetleri kapsamında Gemerek ilçesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

İlçe Müftüsü İrfan Ayık'ı makamında ziyaret eden Altunkaya, yeni görevinde kendisine başarılar diledi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında Dur Çelebi, Fahrun Nisa ve Yeni Çubuk Merkez Kur'an Kurslarını da ziyaret eden İl Müftüsü Altunkaya, kursta görevlilerle görüşerek çalışmalarını takdir etti ve öğrencilerle sohbet etti.

Kur'an kurslarında öğrenim gören gençlerin dini eğitimlerine gösterdikleri özveriye dikkat çeken Altunkaya, genç nesillerin din eğitimi almaları ve İslam'ı doğru bir şekilde öğrenmelerinin önemini vurguladı.

Ziyaretinin son bölümünde ise Gemerek Merkez Çarşı Camii'nde Cuma vaazını veren Altunkaya, namaz sonrası cami cemaatiyle bir araya geldi. Vaazında güncel konulara değinen Altunkaya, İslam'ın sevgi, merhamet, hoşgörü ve yardımlaşma gibi değerleri üzerine inşa edildiğini hatırlattı.

Toplumsal barış ve huzurun sağlanmasında dinin önemli bir rol üstlendiğini belirten Altunkaya, vatandaşları sevgi ve hoşgörüyle hareket etmeye davet etti.

Cami cemaatiyle sohbet eden Altunkaya, halkın din hizmetleri ve eğitim ile ilgili talep ve önerilerini dinledi. Vatandaşların sorularını yanıtlayan Altunkaya, din görevlileri ile vatandaşlar arasında sıcak bir iletişim kurdu.

İl Müftüsü Altunkaya'nın Gemerek ilçesine yaptığı ziyaret, din görevlileri ve vatandaşlar arasında birlik ve beraberliği pekiştirmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '