Sivas’tan Umreye Gidenlere Hazırlık Semineri

Sivas'tan Umreye Gidenlere Hazırlık Semineri

Sivas'tan Umreye Gidenlere Hazırlık Semineri

22 Ekim 2024 - 00:10

Sivas'tan Kutsal Topraklara Gidecek Umreciler İçin Hazırlık Eğitimi Sivas İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara umreye gidecek 47 Sivaslı için özel bir "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Semineri" düzenledi.

Ay Yıldız Camisi'nde gerçekleştirilen seminerde, umreciler kutsal yolculuk öncesi gerekli bilgilere ve uygulamalı eğitimlere tabi tutuldu. İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, seminerde yaptığı konuşmada umrecilerin büyük bir nasip sahibi olduğunu vurguladı.

"Sizler Rahman'ın seçtiği, kutsal topraklara davet edilen insanlarsınız. Çünkü imkanı olup da kutsal topraklara gidemeyen birçok insanımız varken, sizlerin bu fırsata erişmiş olmanız çok önemli" dedi.

Müftü Altunkaya, Resulullah (s. a. v)'in hac ve umre yolculuğunun davet olmadan yapılamayacağını vurgulayarak, umrecilerin bu büyük nimete layık olmaları için dua etti.

Seminerde, din görevlileri umrecilere kutsal topraklarda uyulması gereken kurallar ve ibadetlerin nasıl yapılacağı konusunda detaylı bilgiler verdi.

Özellikle ibadetlerin nasıl yapılacağı ve hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uygulamalı eğitimler sunuldu. Umrecilere ihrama giriş, tavafın yapılışı ve safa-merve arasındaki yürüme şekli gibi ibadetler sırası ile gösterildi.

Müftü Altunkaya, umrecilere kutsal topraklarda yapacakları her türlü hareket ve davranışa dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak, sabırlı olmaları ve çevrelerine karşı saygılı davranmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ayrıca, din görevlilerinin kutsal yolculuk boyunca umrecilere her türlü konuda yardımcı olacaklarını belirtti. Umreciler seminerde edindikleri bilgilerle kutsal topraklara gitmeye hazır olduklarını ve bu önemli ibadeti en güzel şekilde yerine getirmek için heyecanlı olduklarını dile getirdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet Işleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Teşrifleri Ile Gerçekleşecek Olan Hafızlık Icazet Merasimimize, Bütün Kur'an Sevdalılarını Bekliyoruz.
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet...