İstanbul’un Sanatkar Din Görevlileri Sergide Buluştu

İstanbul'un Sanatkar Din Görevlileri Sergide Buluştu

09 Ekim 2024 - 15:00 - Güncelleme: 09 Ekim 2024 - 19:37

İstanbul'un Sanatkar Din Görevlileri, Eserleriyle Büyülediler İstanbul Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle "İstanbul'un Sanatkar Din Görevlileri Karma Sergisi"ni düzenledi.

Sanatın ve maneviyatın buluştuğu serginin açılışı, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un katılımıyla Taksim Camii Kültür ve Sanat Merkezinde büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Sergi, İstanbul genelinde görev yapan 30 sanatkar din görevlisinin hat, ebru, tezhip, çini, resim ve naht dallarında ortaya koydukları eşsiz eserleri bir araya getirdi.

Her bir eser, sanatkarların yeteneklerini ve manevi dünyalarını yansıtan, göz alıcı bir güzelliğe sahipti. Ebru sanatının dinginliği, hat sanatının inceliği, tezhip sanatının ihtişamı, çini sanatının zarafeti, resim sanatının duygusallığı ve naht sanatının ustalığı, sergi ziyaretçilerine görsel bir şölen sundu.

Açılış programına İstanbul İl Müftü Yardımcıları Huriye Akbıyık, Ayşe Coşkun ve Zekeriya Bülbül, İlçe Müftüleri, din görevlileri ve sanatsever vatandaşlar katıldı.

Program, sanatkar din görevlilerine katılım belgelerinin takdim edilmesi ve açılış kurdelesinin kesilmesi ile başladı. Müftü Arpaguş, katılımcı din görevlilerini tebrik ederek, bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Aile ve Dini Rehberlik Bürosuna teşekkürlerini iletti.

Açılışın ardından Müftü Arpaguş ve beraberindekiler, sergideki eserleri tek tek incelediler. Sanatkar din görevlilerinden eserleri hakkında bilgi alan Müftü Arpaguş, eserlerin estetik değerine ve sanatkarların yeteneğine hayran kaldığını ifade etti.

Sergi, ziyaretçilerine sadece görsel bir zevk sunmakla kalmayıp, sanatın ve maneviyatın nasıl iç içe geçtiğinin de bir kanıtı oldu. Din görevlilerinin farklı alanlardaki yeteneklerini sergiledikleri sergi, aynı zamanda sanatın dinle buluştuğu bir köprü vazifesi gördü.

Sergi, sanatseverlerin büyük ilgisiyle karşılandı ve günlerce süren ziyaretlerle dolu dolu geçti. İstanbul'un sanatkar din görevlileri, eserleriyle herkesi büyülerken, sanatın ve maneviyatın bir arada var olabileceğinin güzel bir örneğini sergiledi.

Haftanın hutbesi '
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması