Tdv Muğla şubesi Kadın Ve Gençlik Kolları,şube Başkanı Il...

Tdv Muğla şubesi Kadın Ve Gençlik Kolları,şube Başkanı Il Müftüsü Yaşar çapçı Başkanlığında Toplandı

tdv muğla şubesi kadın ve gençlik kolları,şube başkanı il müftüsü yaşar çapçı başkanlığında toplandı

06 Nisan 2022 - 18:25

TDV MUĞLA ŞUBE KADIN KOLLARI ve GENÇLİK KOLLARI TOPLANDI

Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesi Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, Muğla İl Müftüsü ve TDV Muğla Şube Başkanı Yaşar ÇAPÇI başkanlığında toplandı.

Toplantıda konuşan İl Müftüsü ÇAPÇI,

"Türkiye Diyanet Vakfı, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” düsturuyla bütün insanlığın hizmetinde olma gayesiyle çalışan bir iyilik hareketidir. 

Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetlerine destek olmak, din hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması ve dini hizmetlerde görev alacak neslin yetiştirilmesi gayesiyle kurulan Türkiye Diyanet Vakfı, bugün ülkemizde 1.003 şubesi ve dünyanın 149 ülkesinde eğitimden kültüre, sosyal ve hayri hizmetlerden dini hizmetleri destekleme ve uluslararası yardım faaliyetlerine kadar geniş bir alanda çalışmalar yapan büyük bir sivil toplum hareketi haline geldi.

 

 

Kutsal bir amaca hizmet ediyoruz”

Hayırsever milletimizin güçlü desteği ve vakfımıza gönül veren insanların gayretli çalışmalarıyla uluslararası bir vakıf haline gelen Türkiye Diyanet Vakfı, dünyanın dört bir yanında sürdürdüğü çalışmalarla din, dil, renk ve cinsiyet ayrımı yapmadan mazluma umut olmaktadır.

Toplumsal barış ve huzuru, toplumun dini, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik her faaliyeti önemseyen Türkiye Diyanet Vakfı, yeryüzünde iyiliğin egemen olması amaç ve gayesi, ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olma hedefi ile hareket etmektedir.

Yurtiçinde ve Yurtdışında hizmet veren büyük bir kurumuz”

Yurt içinde ve yurt dışında eğitim faaliyetlerine öncelik veren vakfımız, Kuran kurslarından, hafızlık eğitimine, anaokulundan ilköğretime, imam hatip lisesinden üniversiteye, yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her kademesinde ülkemizde ve dünyanın 111 ülkesinden gençlere sağlam bir din eğitimi vermek için çalışmaktadır.

Her türlü felakette yardım elimizi uzatıyoruz”

Ülkemizde ve Dünyanın farklı coğrafyalarında açlık, doğal afet, savaş ve şiddetin yaşandığı kriz bölgelerindeki milyonlarca insana milletimizin yardım elini uzatan vakfımız, Ramazan ayında kurduğu iftar sofraları ve Kurban Bayramında düzenlediği vekâletle kurban kesim organizasyonuyla bayram sevincini mazlum coğrafyalara taşımaktadır."ifadelerini kullandı.

Toplantıda Ramazan ayında ve yıl içerisinde yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu. Toplantıya İl Müftü Yardımcıları, Vaizeler, Şube Müdürü, Vakıf Şube Uzmanı ve TDV Gönüllüsü komisyon üyeleri katıldı.


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x