Tekirdağ’da Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali

Tekirdağ'da Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali

ezanı güzel okuma yarışması türkiye finali

24 Ağustos 2024 - 00:30

2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali” Tekirdağ’da yapıldı.

 

İlk olarak 2004 yılında düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Yarışması”nın on dokuzuncusu tamamlandı. Belirlenen bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılan elemelerde birinci olan din görevlileri, Tekirdağ Rüstempaşa Camii’inde düzenlenen “19. Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali”nde ezanı en güzel şekilde okuyabilmek için yarıştı.

 

Tekirdağ Ak Parti Milletvekili Mestan Özcan, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Çek, Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Tekirdağ il Müftüsü Mustafa Soykök yaptığı açılış konuşmasında “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli." dizelerini okudu. Yarışmanın birlik ve dirliğe vesile olmasını temenni eden Soykök Diyanet İşleri Başkanlığımızın tertip ettiği bu yarışmaya ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Türkiye’nin on bölgesinin birincilerinin yarışacağı, birbirinden güzel sesleri dinleyeceğimiz bu yarışmaya gelen herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum Allah’a emanet olunuz” dedi.

 

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan yaptığı selamlama konuşmasında “Din Görevlilerimiz, vatandaşlarımıza en güzel şekilde İslam’ın ilkelerini sunmak için mücadele ve bunun için de görev yapıyorlar. Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1986 yılından beri icra edilmektedir. Bu haftayı vesile kılarak görevlilerimiz arasında Ezanı Güzel Okuma, Kur’an-ı Kerimi Güzel okuma, Hafızlık, Hadis Ezberleme ve Etkili Hutbe Sunumu yarışmaları düzenlenmektedir.  İşte bu yarışmalardan biri olan Ezanı Güzel Okuma Yarışması için Tekirdağ İlimizde bu güzel Camide bulunmaktayız. Bu final yarışması için Uzaktan ve yakından gelen herkese şükranlarımı ifade ediyorum. Bu yarışmaya ve bizlere ev sahipliği yapan Valimiz, Vali Yardımcımız, İl Müftümüze ve Personeline çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Çek yaptığı konuşmada “Yarışmaya katılacak olan hocalarımız bölgelerinde birinci olmuşlar, bizim gözümüzde hepsi birincidir ama değerli jürimiz içlerinden bir tane birinci seçecekler. Yüce Rabbimiz gönlerden bayrağımızı minarelerden ezanlarımızı dindirmesin indirmesin diyoruz. Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyor sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmaya 10 din görevlisi katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan yarışmada, bölge yarışmalarında birinci olan finalistler, saba, rast, hicaz, segah ve uşşak makamlarından seçtikleri makama göre ezan okudu.

 

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tıraşçı, DİB Başkanlık Müşaviri Dr. Ali Osman Alaca, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Emre Işık, İstanbul Fatih Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Müezzin kayyımı Mehmet Hadi Duran ve İstanbul Sarıyer Emirgan Hamid-i Evvel Camii Müezzin Kayyımı Aziz Mahmut Hardal’ın jüri olarak görev yaptığı yarışmada, katılımcılar temsil, fonetik, güzel ses ve makam uygulama kriterlerine göre değerlendirildi.

Yarışmanın sonunda Uşaktan’tan Enes Baştür birinci olurken ikinci Yalova’dan Mustafa Sadık Ceylan, Ağrı’dan Umut Coşar  ise üçüncü oldu. Yarışmalarda dereceye giren görevlilere ödülleri, 2024 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı’nda takdim edilecektir.

 

Yarışmanın ardından vatandaşlara TDV Tekirdağ Şubesi Mobil İkram Aracıyla yemek ikram edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası