Tekirdağ’da Nasa’nın Uluslararası Uzay Uygulamaları...

Tekirdağ'da Nasa’nın Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması Birincilerine Ziyaret

16 Ekim 2024 - 00:29

Tekirdağ'dan NASA'ya Zafer: Genç Mucitler Ödüllendirildi! Tekirdağ'ın gururu, Süleymanpaşa Ebru Nayim Fen Lisesi öğrencileri Alp Yusuf Mataş, Atakan Boskan ve Deniz Şevik, NASA'nın Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışmasında Türkiye'yi temsil ederek birincilik kazandı.

Bu büyük başarının ardından öğrencileri ziyaret eden Tekirdağ İl Müftü Yardımcısı Yusuf Bektaş, genç mucitleri tebrik ederek onları yürekten kutladı.

Tekirdağ Gençlik Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen ziyarette, Müftü Yardımcısı Bektaş, öğrencilerle bir araya gelerek başarılarının önemini vurguladı.

Geleceğin bilim insanları olarak nitelendirdiği öğrencilere, bu başarılarının sadece kendileri için değil, tüm ülke için bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

"Bu başarı sadece sizin değil, Tekirdağ'ın ve tüm Türkiye'nin başarısı. Gençlerimizin bu şekilde bilim ve teknolojiye ilgi duymaları, ülkemizin geleceği için umut verici.

" diyen Bektaş, öğrencilere kitap hediye ederek başarılarının devamını diledi. Öğrenciler ise yaşadıkları heyecanı ve gururu dile getirerek, bu başarıya ulaşmalarında öğretmenlerinin ve ailelerinin büyük desteğinin olduğunu belirttiler.

Yarışmada elde ettikleri deneyimlerin kendilerine büyük bir kazanım olduğunu ifade eden öğrenciler, gelecekte daha büyük başarılara imza atmak için çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.

Bu büyük başarı, Tekirdağ'ın eğitim ve bilim alanında yükselişe geçtiğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Gençlerin bilime olan ilgisi ve başarısı, geleceğin Türkiye'sinin aydınlık olduğunu gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '