Tekirdağ’da Çocuklar 100. Yıl Şenliğinde Eğlendi

Tekirdağ'da Çocuklar 100. Yıl Şenliğinde Eğlendi

Tekirdağ'da Çocuklar 100. Yıl Şenliğinde Eğlendi

28 Eylül 2024 - 00:30

Tekirdağ'da Çocuklar Geleneksel Oyunlar ve Eğlenceyle Buluştu Tekirdağ İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik" projesi kapsamında Çorlu ve Kapaklı'da çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı.

4-6 yaş ve 7-10 yaş aralığındaki çocuklar ile aileleri, Çorlu Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu ve Kapaklı Belediyesi Eğitim ve Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Etkinlikler, Hüseyin Koncagül Gösteri Ekibi'nin keyifli performanslarıyla başladı. Nasreddin Hoca, Karagöz-Hacivat ve kukla gösterileri çocukları hem eğlendirdi hem de Türk kültürünün önemli unsurlarını eğlenceli bir şekilde tanıttı.

Çocuklar bir araya gelerek sevilen çocuk ilahilerini ve Filistin marşlarını seslendirdi. Tekirdağ Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın, programda yaptığı konuşmada, "Başkanlığımızca 4-6 yaş, 7-10 yaş ve Yaz Kur’an kursları ile Hafızlık eğitimi verilen kurslarda eğitim alan çocuklara, kadim kültürümüzde var olan oyunları ve mizah karakterlerini tanıtmak ve değerleri aktarmak amacıyla “100.

Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik” projesini hayata geçirdik. " dedi. Projenin planlanmasında emeği geçen Diyanet İşleri Başkanlığı'na ve projeye destek veren Vakıf Katılma'ya teşekkürlerini ileten Aydın, etkinliğin önemine değindi.

Çorlu İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır, Kapaklı İlçe Müftüsü Şemsettin Şimşek, Şube Müdürleri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşen programa renkli bir atmosfer hakimdi.

Etkinlik sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunularak, unutulmaz bir günün hatırası taze tutuldu. Bu özel proje ile çocuklar, geleneksel oyunları ve eğlenceli etkinlikleri deneyimleyerek hem eğlendiler hem de kültürel değerlerimizle buluştular.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik" projesi, gelecek nesillere kültürel mirasımızı aktarmada önemli bir rol oynuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yoğun Programlarla Icra Edilmeye Devam Ediyor
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı