Tokat’da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek...

Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi

07 Ekim 2024 - 00:30

Tokat'ta İsrail'in Gazze Saldırılarına Karşı Tepki Yürüyüşü: "İnsanlık Ölmesin!" Gazze'de yaşanan insanlık dramına karşı Türkiye'nin dört bir yanından yükselen tepkiler Tokat'ta da güçlü bir şekilde yankı buldu.

Tokat Filistin Dayanışma Grubu'nun öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, İsrail'in vahşi saldırılarını kınamak ve Filistin halkına destek vermek amacıyla gerçekleştirildi.

Yürüyüş, şehrin kalbinde bulunan Karşıyaka GOP Merkez Camii'nde kılınan ikindi namazı sonrası başladı. Namazın ardından camiden çıkan kalabalık, Türk bayrakları ve Filistin bayrakları taşıyarak Hıdırlık Köprüsü üzerinden Hıdırlık Sosyal Tesisleri'ne doğru ilerledi.

Yürüyüş sırasında "Gazze'ye Özgürlük", "Filistin'e Destek", "İnsanlık Ölmesin" sloganları eşliğinde tekbirler getirildi. Etkinliğe Tokat Valisi Abdullah Köklü, Milletvekili Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, İl Müftüsü Esat Yapıcı ve diğer protokol üyeleri de katılarak desteklerini gösterdiler.

Kalabalığın oluşturduğu büyük insan zinciri, yürüyüş boyunca şehrin önemli caddelerinden geçerek dikkat çekti. Hıdırlık Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın açıklamasında İsrail'in saldırıları sert bir dille kınandı.

Konuşmacılar, İsrail'in sivil hedeflere yönelik saldırılarını, çocukların öldürülmesini ve Gazze'de yaşanan insanlık dışı koşulları kınadılar.

Açıklamada Filistin halkına destek mesajları verilirken, uluslararası toplumun sessizliğine de tepki gösterildi. İl Müftüsü Esat Yapıcı, yürüyüşün sonunda kalabalığa seslenerek "Bizler, İsrail'in zulmüne karşı sessiz kalmayacağız.

Bu saldırıları insanlık adına lanetliyoruz. Filistin halkı yalnız değildir. Dünya İslam ümmeti olarak Filistinli kardeşlerimizin yanında duracağız.

" dedi ve dua etti. Tokatlıların düzenlediği bu yürüyüş, Gazze'deki katliamlara karşı Türkiye'nin her kesiminden yükselen tepkinin sadece bir örneği oldu.

Yürüyüş, Filistin halkına desteğin devam ettiğini, İsrail'in zulmünün kabul edilemez olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sinop'ta şehirlerimizin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz
Trabzon'da Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası Konferansı