Tokat’ta Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma...

Tokat’ta Hafızlık Ve Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışmaları Yapıldı

tokat’ta hafızlık ve kur’an-ı kerim-i güzel okuma yarışmaları yapıldı

04 Eylül 2024 - 00:30

Tokat İl Müftülüğü tarafından "Kur'an Kursları Arası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Yarışma, Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'e olan ilgilerini artırmak ve güzel okumayı teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi. Kız ve erkek öğrenciler olmak üzere iki ayrı kategoride yapılan yarışmada, katılımcılar hafızlık ve güzel okuma yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.

Değerlendirme sonucunda;
•⁠  ⁠Hafızlık Yarışmasında birincilik: Erkekler kategorisinde Tokat Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Miraç Fatih Ceylan,
kızlar kategorisinde ise Almus Fatımatü-z Zehra Kur'an Kursu öğrencisi Rümeysa Yıldız' oldu.

•⁠  ⁠Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nda birincilik: Erkekler kategorisinde birincilik Tokat Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Musab Alperen'e, kızlar kategorisinde ise İbn Kemal Kız Kur'an Kursu öğrencisi Ecrin Meral oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, Tokat İl Müftülüğü tarafından düzenlenen bir törenle ödüllendirildi.

Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası