Tokat’ta Minikler Bed-i Besmele ile Eğitime Başladı

Tokat'ta Minikler Bed-i Besmele ile Eğitime Başladı

Tokat'ta Minikler Bed-i Besmele ile Eğitime Başladı

12 Ekim 2024 - 00:30

Tokat'ta Minik Eller Kur'an'la Buluştu: Bed-i Besmele ile Eğlenceli Bir Başlangıç Tokat İl Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş grubu Kur'an kursları, yeni eğitim-öğretim yılına coşkulu bir başlangıç yaptı.

Minik öğrencilerin heyecanı gözlerinden okunurken, Yeşilımak Şerife Aybek 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda düzenlenen "Bed-i Besmele" programı, unutulmaz anlara sahne oldu.

Programda Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı, Müftü Yardımcısı Halime Bayram, Kur'an Kursu Öğreticileri ve öğrenci aileleri bir araya geldi. Geleneksel bir Osmanlı adetini günümüze taşıyan Bed-i Besmele programı, Nasrettin Hoca hikayeleriyle renklendi.

Çocukların yüzlerindeki tebessüm, çubuk şeker oyunları ve yarışmalarla katbekat arttı. İl Müftüsü Esat Yapıcı, konuşmasında Kur'an kurslarına gösterilen yoğun ilgiye teşekkür etti.

"Bed-i Besmele, Osmanlı'dan bize yadigar bir adettir. " diyen Yapıcı, bu geleneğin önemini vurguladı. Osmanlı Devleti'nde çocukların dört-beş yaşlarında ilk mektebe başlamaları sırasında düzenlenen törene "Bed'-i Besmele" dendiğini ve tören sırasında okunan dualara "âmîn" denildiği için "Âmîn Alayı" adı verildiğini hatırlattı.

Yapıcı, programın tertip edilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Minik öğrencilere yapılan ikramlar, programın keyifli bir şekilde sona ermesini sağladı.

Kur'an kurslarına katılan çocuklar, yeni eğitim-öğretim yılına hem eğlenerek hem de dini bilgilerle dolu bir başlangıç yapmış oldular. Tokat İl Müftülüğü'nün düzenlediği bu program, hem dini eğitimin önemine dikkat çekti hem de çocuklar için eğlenceli ve unutulmaz bir gün yaşattı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması