Trabzon’da 120 Din Görevlisi Ileri Düzey Afad Arama-kurtarma Ve...

Trabzon'da 120 Din Görevlisi Ileri Düzey Afad Arama-kurtarma Ve Destek Ekibi Hazır

120 din görevlisi ileri düzey afad arama-kurtarma ve destek ekibi hazır

04 Haziran 2024 - 00:39

Trabzon İl Müftülüğü bünyesindeki gönüllü 120 din görevlisi ileri düzey AFAD arama-kurtarma ve destek ekibi hazır.
Trabzon İl Müftülüğü, Trabzon Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çatısı altında faaliyet gösterecek 4 ekipten oluşan 120 kişilik ileri düzey arama kurtarma ve destek ekibi eğitimlerini tamamladı.
İl Müftüsü Selami Aydın, ekipte yer alan gönüllülerin arama kurtarma konularında eğitimlerini tamamladığını söyledi.
Olası deprem, sel ve orman yangını gibi afetlerde acil müdahale için arama kurtarma ekiplerine tüm imkanlarını seferber edeceklerini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:
"Tüm eğitimlerini tamamlayan profesyonel eğitim almış ekiplerimizle bu faaliyetlerimizi daha kaliteli ve güvenli bir şekilde sürdüreceğiz. Tabii ki ülkemizde herhangi bir afet olayının yaşanmaması en büyük temennimiz ama maalesef ki ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor ve bizler de bu duruma en iyi şekilde hazırlandık. Trabzon AFAD öncülüğünde eğitimlerini tamamlayan ekiplerimizle olası afetlere karşı tam anlamıyla hazırız dedi."
Diyanet İşleri Başkanlığı
T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı - AFAD