Trabzon’da Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası Konferansı

Trabzon'da Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası Konferansı

Trabzon'da Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası Konferansı

06 Ekim 2024 - 00:40

Peygamberimizin Öğretileriyle Şahsiyet İnşası: Trabzon'da Önemli Konferans Trabzon'da Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans büyük ilgi gördü.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Müdürü Dr. Şaban Kondi'nin konuşmacı olarak yer aldığı konferansa Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, İl Müftüsü Selami Aydın, kurum amirleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Yeni Cuma Cami Müezzini Uğur Demirci'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Selami Aydın, Hz. Muhammed (s.

a. v)'in şahsiyetinin sadece İslam dünyası için değil, tüm insanlık için örnek teşkil ettiğini vurguladı. Aydın, Peygamber Efendimizin ahlakının, davranışlarının ve toplumsal ilişkilerinin, bireylerin nasıl olgun ve erdemli bir şahsiyet geliştirebileceği konusunda en güçlü rehberlerden biri olduğunu belirtti.

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise konuşmasına Mehmet Akif Ersoy'un "Ne irfandır veren ahlaka yükseklik ne vicdandır, Fazilet hissi insanlarda Allah korkusundandır.

" dizeleriyle başladı. Yıldırım, hayata bakabilmek için imanın şart olduğunu ve bunu bize öğretenin sevgili peygamberimiz olduğunu belirterek, Hz. Muhammed'in yaptıklarını ve söylediklerini yapabilmeye gayret etmemiz gerektiğini vurguladı.

Vali Yıldırım ayrıca, bu etkinliklerin kendimizi ve toplumumuzu gözden geçirme fırsatı sunduğunu ve camilerin maneviyatın kalbi, din görevlilerinin ise bu mekanların manevi mimarları olduğunu ifade etti.

Konferansta söz alan Dr. Şaban Kondi, Peygamber Efendimizin (s. a. v) hayatını ve öğretilerini ele alarak şahsiyet inşasının önemini vurguladı.

Kondi, Peygamberimizin şahsiyet inşasında ilk adımı hayatın merkezine Allah'ı yerleştirmekle attığını belirtti. İslam'a göre kişinin şahsiyeti, Allah'a iman, ibadet, güzel ahlak ve sosyal sorumluluk temelleri üzerine inşa edilir.

Din, iman, amel, helal-haram duyarlılığı bir araya gelerek bir insanın karakterinin manevi, ahlaki ve sosyal boyutlarını inşa eder. Kondi, bir bireyin bu değerler doğrultusunda yaşadığında hem kendi iç dünyasında bir denge kurduğunu hem de topluma olumlu katkı sağlayan bir şahsiyet haline geldiğini ifade etti.

Kısacası, şahsiyet inşası sürecinde bu unsurlar, insanın hem dünyadaki yaşamını hem de ahiretteki sorumluluğunu dengeleyen bir temel oluşturur.

Kondi, şahsiyetin inşa edilmesinin Müslüman'ı vicdan sahibi, merhametli, adaletten ayrılmaz, kötü zan, hile, aldatma, dedikodu ve iftiradan uzak, milli ve manevi değerlerine bağlı, sevgi, saygı ve şefkat dolu, doğruluktan ödün vermeyen ve dünyaya güzellikler yayan bir birey haline getirdiğini belirtti.

Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sinop'ta şehirlerimizin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz
Sinop'ta şehirlerimizin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü Düzenlendi
Tokat'da Işgalin Yıl Dönümünde Filistin’e Destek Yürüyüşü...