Turgut Reis Lisesi’nde Peygamberimizin Şahsiyeti Konuşuldu

Turgut Reis Lisesi'nde Peygamberimizin Şahsiyeti Konuşuldu

Turgut Reis Lisesi'nde Peygamberimizin Şahsiyeti Konuşuldu

30 Eylül 2024 - 18:25

Turgut Reis Anadolu Lisesi'nde Peygamber Efendimizin Şahsiyet İnşasındaki Rolü Mercek Altında İncelendi Muğla'nın gözde eğitim kurumlarından Turgut Reis Anadolu Lisesi, "Hazreti Peygamberin Şahsiyet İnşasındaki Rolü" konulu özel bir programla öğrencilerini bilgilendirdi ve duyarlılıklarını artırdı.

Yoğun bir öğrenci katılımıyla gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahi dinletisi ve sinevizyon gösterisiyle devam eden programda, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Peygamber Efendimizin hayatını ve şahsiyetini detaylı bir şekilde ele aldı.

Müftü Çapçı, Hz. Muhammed'in (sav) "Üsve-i Hasene", yani taklit edilmesi gereken en mükemmel örnek olduğunu vurgulayarak, genç neslin peygamberimizin ahlaki ve manevi değerlerini örnek alması gerektiğini belirtti.

Konuşmasında İslam'ın ilk yıllarında peygamberimize iman eden Sahabilerin çoğunun çok genç yaşta olduğunu hatırlatan Müftü Çapçı, bu durumun gençlerin dindarlık ve erdemli yaşam konusunda ne kadar etkili olabileceğine dikkat çekti.

Ayrıca Hz. Muhammed'in (sav) Mescid-i Nebevi'nde "Ahsab-ı Suffa" ismiyle ilk okulu kurarak bir ilim merkezi oluşturmasını ve bilginin yayılmasına verdiği önemi vurguladı.

Program sonunda okul müdürü Muhammed Göktaş, Müftü Çapçı'ya değerli konuşması ve programdaki yer alması için teşekkür etti. TDV Muğla Şubesi tarafından öğrencilere ikram edilen kek ve meyve suyu, programın keyifli bir şekilde sona ermesine katkı sağladı.

Turgut Reis Anadolu Lisesi, bu programla gençlerin Hz. Peygamber'in hayatından ders çıkarmasını, ahlaki değerleri benimsemesini ve "Üsve-i Hasene"ye uygun bir şekilde hayatlarını şekillendirmelerini amaçladı.

Programın öğrencilere manevi açıdan faydalı olduğu gözlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!